Policija atgādina–pret saviem personas un bankas datiem jāizturas atbildīgi

foto: uainfo.org
foto: uainfo.org

Kā ziņo Valsts policijas preses dienests, 9.maijā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemts iesniegums no kāda vīrieša par to, ka no viņa bankas konta nelikumīgi tika izņemti vairāki simti eiro.

Skaidrojot notikušā apstākļus vīrietis izstāstīja, ka vairākas dienu pirms notikušā viņš internetā veica kādu pirkumu un ierakstīja savas bankas kartes numuru. Izrādās, ka ļaundariem pietika šo datu, lai realizētu savu noziedzīgu nodomu. Policijā notiek šīs lietas izmeklēšana.

Policija brīdina! Krāpšanas fakti interneta vidū notiek diezgan bieži, tāpēc policija aicina ikvienu atbildīgi izturēties pret saviem personas un bankas datiem. Nevienam neatklājiet savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtiet elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi krāpniecisko darbību gadījumi notiek cilvēku neuzmanības un pārlieku lielas uzticēšanās dēļ. Tāpat iesakām savā internetbankā pieteikt SMS pakalpojumu paziņojumu saņemšanai par ienākošajiem un izejošajiem maksājumiem. Tas var palīdzēt ātrāk konstatēt iespējams nelikumīgu naudas noņemšanu no jūsu bankas konta un ātrāk vērsties policijā.


Написать комментарий