Skolotāji dodas uz piketu; neieklausīšanās gadījumā streikos

foto: Delfi
foto: Delfi

Gadījumā, ja valdība neieklausīsies pedagogos un nenodrošinās taisnīgu, motivējošu atalgojumu, skolotāji streikos, pirmdienas rītā Latvijas Radio atzina Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku asociācijas vadītāja (LIZDA) Ingrīda Mikiško.

Viņa bilda, ka pirmdien gaidāmajā skolotāju, zinātnieku un citu izglītībā strādājošo protesta gājienā no Ministru kabineta līdz Doma laukumam varētu piedalīties ievērojami vairāk nekā 5000 cilvēku. Mikiško sacīja, ka asociācija saņēmusi ļoti daudz potenciālo gājiena dalībnieku zvanus, tāpēc jāsecina, ka dalībnieku būs vairāk. Piketa nolūks ir prasīt samaksu par visu darbu, jo šobrīd maksā par darbu klasē, bet ne par mācību stundu sagatavošanu. "Ko mēs gaidām no pedagogiem, ja viņš pats ir pesimistisks?" sacīja Mikiško. Viņa pauda, ka skolotāji nevēlas sākts strādāt skolā par 420 eiro.

Arī zinātnieki strādā ievērojami vairāk stundu nekā oficiāli par ko viņi arī saņem atalgojumu, norādīja Mikiško.

Savukārt asociācijas Rēzeknes un Viļānu nodaļas vadītāja Vija Dikule Latvijas televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka skolotāji ir ceļā uz Rīgu. Skolotāji ir neapmierināti ar principu "Nauda seko skolniekam", jo tā diskriminē skolotāju Latgalē. Mazāka skolnieka skaita dēļ skolotājs Latgalē saņem mazāku atalgojumu nekā citviet Latvijā, lai gan dara to pašu darbu.

Skolotāji savu gājienu sāks pulksten 14 pie Ministru kabineta, tad dosies pa Brīvības ielu un ejot gar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Finanšu ministriju, nonāks Doma laukumā.

Pasākuma laikā plānots izmantot dažādus atribūtus, tostarp plakātus, svilpes un bungas.


Написать комментарий