Daugavpils komandas iegūst Baltijas kausus volejbolā

foto: daugavpils.lv
foto: daugavpils.lv

Tallinā un Daugavpilī aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadītas Baltijas kausa izcīņas sacensības volejbolā 1997. gadā dzimušajām meitenēm un puišiem, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

1997. gadā dzimušo puišu komanda par labākās Baltijas komandas nosaukumu cīnījās Tallinā. Katru valsti pārstāvēja šī gada četras labākās skolas un klubi. Apakšgrupā Daugavpils tika pret Igaunijas un Latvijas čempioniem. Jēkabpils tika uzvarēts ar 3:0, bet Tallinai zaudēts ar 1:3. Pēdējā spēlē ļoti svarīgi bija uzvarēt ar pēc iespējas lielāku rezultātu igauņu „Poltsamaa”, kas arī tika izdarīts – 3:0. Pateicoties labākai setu attiecībai, Daugavpils apsteidza Igaunijas čempionus un grupā ieņēma pirmo vietu!

Pusfinālā Daugavpils pieveica Latvijas čempionāta sudraba medaļas ieguvējus Kuldīgu – 25:15, 25:17, 26:24. Finālā jau gaidīja Premium7/Salva Tartu, kas aizvadītajās spēlēs nebija piedzīvojusi neviena zaudējuma. Finālā gan pārāki bija daugavpilieši! Uzvara ar 25:19, 25:19, 21:25, 27:25.

Par komandas labāko spēlētāju tika atzīts Mareks Lazuko, bet komandu trenēja Nikolajs Čemodanovs. Daugavpils par Baltijas kausa ieguvējiem kļuva pirmo reizi pēdējo 15 gadu laikā!

Baltijas čempionu nosaukums un tituls arī mūsu meitenēm, kas savu meistarību demonstrēja Daugavpils Olimpiskajā centrā. Arī šajā turnīrā sacentās 12 komandas no trīs Baltijas valstīm. Žannas Zaņeginas audzēknes aizvadīja ļoti pārliecinošu turnīru, nezaudējot nevienu spēli.

Finālspēlē ar 3:0 tika pārspētas Lietuvas komandas „Tauras” spēlētājas. Bronzu sīkstā piecu setu cīņā nodrošināja Viru volejbolistes. Daugavpils komandā par labāko tika atzīta Elvita Dolotova.

Vienlaicīgi Rīgā norisinājās arī Latvijas čempionāta finālturnīrs 1999. gadā dzimušajām meitenēm. Komandu trenēja Ž.Zaņegina, bet turnīrā vadīja Natālija Novikova (Ž.Zaņegina tajā laikā vadīja 1997. gadā dzimušās meitenes Baltijas kausā). N.Novikovas vadībā daugavpilietes kļuva par valsts čempionēm.


Написать комментарий