Daugavpils pilsētas domē paskaidroja, kāpēc ārstu trūkuma problēma agrāk netika risināta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 7.maijā Daugavpils pilsētas pašvaldība un Rīgas Stradiņa universitāte parakstīja memorandu, pateicoties kuram mūsu pilsētā un reģionā tiks risināta ārstu trūkuma problēma.

Atbildot uz jautājumu, kas traucēja šāda veida memorandu parakstīt agrāk, piemēram, 2009.gadā, kad Daugavpils mēra amatā arī bija Jānis Lāčplēsis, vai tolaik šādas problēmas pilsētā nebija, J.Lāčplēsis paziņoja:

„Visi jautājumi netiek risināti uzreiz, viena gada laikā. Šobrīd mums ir Veselības aprūpes plānošanas komisija, tādēļ ar iestādi izveidojās labāki sakari. Aktīvāk strādā mani kolēģi-deputāti”.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe piebilda: „Salīdzinot 2009. un 2014.gadu, jāatzīmē, ka tolaik slimnīcā rezidentūru izgāja 5 rezidenti, kuri vēlējās turpināt strādāt mūsu slimnīcā. Diemžēl šogad šādu rezidentu nav”.

Tāpat J.Lāčplēsis atgādināja, ka šogad pašvaldība pieņēma lēmumu piešķirt rezidentiem stipendijas, lai piesaistītu viņus pilsētā. Šis process nebūs sekmīgs bez sadarbības ar augstskolām, kuras gatavo veselības aprūpes jomas speciālistus, tādēļ šobrīd tiek apspriestas sadarbības iespējas ar Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti, paskaidroja mērs.


Написать комментарий