Daugavpils pilsētas dome pieņem pilsētnieku priekšlikumus par ielu apgaismošanas uzlabošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība līdz maija beigām plāno izstrādāt pilsētas apgaismošanas programmu un no jūnija sākuma sākt plānot, par kādiem līdzekļiem varētu tikt veikti nepieciešamie pasākumi, 12.maijā notikušajā preses konferencē paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe.

Atgādināsim, ka Domes sēdē aprīļa nogalē, atbildot uz Aivara Broka kritiku, kas bija saistīta ar vēlmi ietaupīt uz ielu apgaismošanas rēķina, Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka patlaban Komunālās saimniecības pārvalde izstrādā kopējo pilsētas apgaismošanas plānu. Plānā tiks norādīts, kā pašvaldība rīkosies turpmāk, savukārt pagaidām ar mērķi ietaupīt 30% tiks atslēgts katrs trešais gaismeklis, jo apgaismojuma intensitāti var samazināt tikai vienā pilsētas mikrorajonā – Jaunajā Forštadtē, kur ES projekta ietvaros tika uzstādīti jauni gaismekli. Tāpat tiek apspriests, kādā gaismā jāapgaismo pilsētā – baltā, dzeltenā vai zilā.

Atbildot uz jautājumu, vai pilsētnieki varēs iesniegt priekšlikumus par pilsētas apgaismošanas programmu, vicemērs paziņoja, ka iedzīvotāji jau iesniedz priekšlikumus par vietām, kuras, viņuprāt, tiek apgaismotas pārāk slikti vai pārāk labi.

P.Dzalbe paziņoja, ka apgaismojuma sistēmas modernizācijas darbus centīsies veikt, izmantojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas paredzētos līdzekļus, taču, iespējams, darbus finansēs arī pašvaldība.

Atgādināsim, ka nesen, ņemot vērā pilsētnieku sūdzības par to, ka pilsēta tiek slikti apgaismota, žurnālisti griezās pie pilsētas vadības pēc komentāriem un viņiem atbildēja, ka Dome šāda veida sūdzības neesot saņēmusi.


Написать комментарий