Aktīvākie Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja apmeklētāji saņems īpašu balvu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šonedēļ, 17.maijā, notiks pasākumi starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” ietvaros. Šogad akcijas moto ir „Sarkanā krāsa – dzintars”.

Zīmīgi, ka mūsu valstī akcija, kas pievērš cilvēku uzmanību muzeju darbam, notiks jau desmito reizi, bet Daugavpilī – devīto reizi.

Šodien, 12.maijā, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītāja Ruta Ģiptere paziņoja, ka 17.maijā notiks viens no vērienīgākajiem pasākumiem Eiropas un Latvijas muzeju dzīvē.

„Šogad 17.maijā noslēgsies Muzeju nakts trīs gadu cikls, kas iezīmēja trejkrāsaino dzintara tapšanas ceļu. Iepriekšējos gados godinājām dzintara aukletājus – zilo jūru un zaļo mežu. Šogad sārtajam dzintaram jāiemirdzas visā tā spožumā”, atzīmēja R.Ģiptere.

Pēc viņas vārdiem, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā „Muzeju nakts” ietvaros interesenti varēs apmeklēt izstādes, radošās darbnīcas, interaktīvus pasākumus, koncertu. Jāatzīmē, ka 17.maijā muzejs strādās no plkst.18:30 līdz 00:00.

Interesanti, ka arī šogad muzeja apmeklētāji varēs saņemt balvu „Muzeja draugs”, turklāt tiks pasniegtas 3 balvas – kādam plašsaziņas līdzekļu pārstāvim; draugam, kurš palīdzējis paplašināt muzeja krājumu; aktīvākajam akcijas „Muzeju nakts” apmeklētājam, t.i., cilvēkam, kurš ir pastāvīgs akcijas pasākumu apmeklētājs.

R.Ģiptere atzīmēja, ka muzeja darbinieki gaidīs apmeklētājus, ieteica ņemt līdzi labu noskaņojumu un norādīja, ka sestdien gaidāms labs laiks.

Jāpiebilst, ka plašāka informācija par pasākumiem ir pieejama Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja mājas lapā.


Написать комментарий