Par godu profesionāliem svētkiem tika apbalvoti Daugavpils ugunsdzēsēji glābēji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 17.maijā, tiks atzīmēta Latvijas ugunsdzēsības 149.gadadiena un Ugunsdzēsēju un glābēju diena.

Pirmdien, 12.maijā, Daugavpils novada Kultūras centrā bija pulcējušies labākie Latgales ugunsdzēsēji glābēji. VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka apbalvošanas pasākums ievadīs VUGD svētku nedēļu. Tās turpinājumā notiks svinīgie apbalvošanas pasākumi citos reģionos, pasākumu gaitā tiks apbalvoti 600 labākie darbinieki. To vidū ir 28 VUGD Daugavpils nodaļas pārstāvji.

Pasākumā pirmo reizi tika pasniegta 2013.gadā izveidotā VUGD medaļa „Par drosmi”. To par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību saņēma tās septiņas Latgales reģiona brigādes amatpersonas, kuras piedalījās glābšanas darbos sabrukušā veikala teritorijā Rīgā Priedaines ielā, tostarp četri daugavpilieši – kaprāļi Arturs Strode un Igors Parfjonovs un autovadītāji Vladislavs Pivovarovs un Vadims Miloslavskis.

Pēc O.Āboliņa vārdiem, medaļa „Par drosmi” tika pasniegta padomju laikā, to varēja pasniegt pat civilpersonām, kuras drosmīgi rīkojas krīzes situācijās un palīdzēja glābt cilvēku dzīvības.

Pasākumā tika pasniegti arī Pateicības raksti par priekšzīmīgu dienesta pienākumu pildīšanu, kurus saņemot ugunsdzēsēji glābēji atbildēja „Gods kalpot Latvijai!”.

Svinīgā pasākuma sākumā Klusuma brīdī tika pagodināta kolēģu piemiņa, kuri gāja bojā glābšanas darbos sabrukušā veikala teritorijā Rīgā.

No Daugavpils pilsētas domes vārda drosmīgākos ugunsdzēsējus glābējus sveica vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš pateicās viņiem par kvalitatīvu un operatīvu darbu sabiedrības labā.

Pēc Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas vārdiem, ugunsdzēsēji glābēji katru dienu riskē ar dzīvību. „Neatkarība no tā, vai jādzēš kūlas ugunsgrēks vai ir aizdegusies pamestā ēka, viņi rīkojas operatīvi un bieži vien riskē ar dzīvību”, paskaidroja J.Jalinska.

Tomēr interese par šo profesiju arvien pieaug. Pēc VUGD priekšnieka vārdiem, par to liecina fakts, ka dažāda vecuma interesenti pastāvīgi apmeklē VUGD Atvērto durvju dienas. „Prieks, la sabiedrība ciena un pozitīvi vērtē ugunsdzēsēju glābēju darbu”, pastāstīja O.Āboliņš.



Написать комментарий