Latgales mākslas un amatniecības centrā darbu atsāk amatniecības suvenīru salons jaunā formā un saturā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

15.maijā Latgales mākslas un amatniecības centrā (Domes ielā 1) darbu atsāk amatniecības suvenīru salons jaunā formā un saturā, vēsta Līvānu novada portāls.

Ideja, motivācija un iniciatīva radusies jauniešu biedrības "Sava kabata" projektu rezultātā, tāpēc biedrība un tās vadītāja Marika Rudzīte-Griķe arī uzņēmusies visus organizatoriskos pasākumus saistībā ar salona izveidi un vadīšanu. Salons piedāvā koka, māla, stikla, lina, papīra u.c. izstrādājumus ar Līvānu un Latgales tematiku.

Lielāka daļa suvenīru arī radīti pašos Līvānos un Latgalē. Blakus jau pierastākiem priekšmetiem kā pildspalvas, krūzītes, atstarotāji un piezīmju blociņi, galvenā uzmanība tiek pievērsta radošiem vietējo amatnieku un uzņēmumu autordarbiem - salonā nopērkami unikāli stikla trauki, rotas un magnētiņi, māla bļodas ar Līvānu uzrakstiem, dažādu izmēru puzles ar LMAC fotogrāfijām, ādas aproces ar latgaliskiem vēlējumiem, koka atslēgu piekariņi ar Līvānu faktiem, jaunradīta spēle "Daugavas gulbītis", galda sedziņas ar Līvānu logo u.c. Nākotnē Līvānus un Latgali varēs izgaršot arī īstās suvenīr-šokolādes gleznās! Visi laipni lūgti!


Написать комментарий