Ugunsdzēsējs glābējs A.Strode: Zolitūdē jutu, ka man labi jādara savs darbs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, sestdien, 17.maijā, tiks atzīmēta Latvijas ugunsdzēsības 149.gadadiena un Ugunsdzēsēju un glābēju diena.

Svētku priekšvakarā, pirmdien, 12.maijā, Daugavpils novada Kultūras centrā tika apbalvoti labākie Latgales ugunsdzēsēji glābēji.

VUGD medaļu „Par drosmi” pasniedza 7 ugunsdzēsējiem glābējiem, tostarp 22 gadus vecam VUGD 1.Daugavpils nodaļas kaprālim Artūram Strodem. Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka VUGD strādā jau trešo gadu, taču tas esot viņa pirmais nozīmīgais apbalvojums, kas tika piešķirts par piedalīšanos glābšanas darbos sabrukušā veikala teritorijā Rīgā, Zolitūdē.

Artūrs šo profesiju ir izvēlējies, sekojot tēva piemēram, kurš VUGD strādā vairākus gadu desmitus.

„Ļoti patīkami, ka tiku apbalvots ar medaļu „Par drosmi”. Man bieži jautā, ko jūtu, piedaloties glābšanas darbos Zolitūdē. Jāsaka, galvenais ko es jutu – ka man labi jādara savs darbs.

Neliegšos, tur bija smagi, bet visi sabrukušā veikala teritorijā strādājošie glābēji saprata, ka mums nav tiesību nodoties grūtsirdībai vai skumjām, no mums ir atkarīgas cilvēku dzīvības. VUGD strādāju 3 gadus un tā bija vissarežģītākā operācija”, pastāstīja jaunais cilvēks.

Pēc viņa domām, galvenās rakstura īpašības, kurām jāpiemīt ugunsdzēsējam glābējam, ir laba fiziska sagatavotība, veselība, atbildības sajūta, organizētība un drosme. Tieši šīs rakstura īpašības ir nepieciešamas VUGD speciālistiem, kuri darbojas ugunsgrēkos un dažādās krīzes situācijās.

Jaunais cilvēks, kurš par priekšzīmīgu dienesta pienākumu pildīšanu tika apbalvots ar medaļu „Par drosmi”, bija nerunīgs un nedaudz kautrējās, kad atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Par sevi Artūrs pastāstīja to, ka ir dzimis un audzis Višķu ciemā, pēc skolas beigšanas pabeidza vietējo tehnikumu, viņam ir divas jaunākas māsas.

Portāls Gorod.lv vēlreiz sveic A.Strodu ar pelnītas medaļas saņemšanu, novēl panākumus viņa sarežģītajā darbā un tic, ka viņš noteikti kļūs par ģenerāli!


Написать комментарий