Daugavpilī parakstīts līgums par sadzīves atkritumu izvešanu

foto: l-t.lv
foto: l-t.lv

12.maijā Daugavpils pilsētas domē tika parakstīts līgums ar SIA „L&T” par atkritumu apsaimniekošanu Daugavpils administratīvajā teritorijā, ziņo pašvaldība.

Pēc Domes vadības  domām,  ir izpildīts ļoti svarīgs uzdevums: tarifi samazināsies  par 43% (no 12,82 eiro līdz 7,31 eiro par vienu kubikmetru). Savukārt kompānijas vadība uztvēra Daugavpils pasūtījumu kā lielu izaicinājumu.
Pašvaldība ziņo, ka tikšanās laikā tika apspriesti darba organizācijas  jautājumi. SIA „L&T” strādā dažādos Latvijas reģionos, tai ir ražošanas bāzes gan Rēzeknē, gan Višķos. Tiek plānots izveidot bāzi arī Daugavpilī.

Tuvākajos plānos ir abonentu nodaļas izveidošana mūsu pilsētā, bet pats galvenais ir komunicēšana ar iedzīvotājiem.
Atgādināsim, ka līguma darbības  termiņš ir 3 gadi. Pārejas periods ilgs 3 mēnešus. Šajā laikā atkritumu apsaimniekošanas darbus veiks AS „Spec.ATU”. 

Pašvaldībai ir svarīga darba vietu saglabāšana, ziņo Dome. Kā atzīmēja  vicemērs Pēteris Dzalbe, uzņēmuma nesadalītas dividendes tiks novirzītas jaunu darba vietu radīšanai, pašvaldība ir pārliecināta, ka jaunā operatora ienākšana  pilsētā neietekmēs  darba vietu skaitu uzņēmumā. Vicemērs norādīja, ka AS „Spec.ATU” darbinieki, ja vēlēsies, varēs pāriet strādāt pie jaunā operatora.


Написать комментарий