Daugavpils muzejā apskatāma izstāde „Kaķu nams” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drošie vien kaķi ir vieni no iemīļotākajiem mājdzīvniekiem, vismaz par to liecina fotogrāfijas, kuras cilvēki publicē sociālajos tīklos. Neskatoties uz untumainu raksturu, kaķiem daudz kas tiek piedots.

Ja kāds līdz šim laikam nav uzņēmies atbildību un kļuvis par kaķa saimnieku, viņam noteikti jāapmeklē Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, kurā pirmdien, 12.maijā, tika atklāta rotaļlietu meistares Irinas Smirnovas darbu izstāde „Kaķu nams”.

Izstādē „Kaķu nams” lelles-kaķi tiek parādītas visā to daudzveidībā – romantiķi, bokseri, mūziķi, pavāri utt. Izstādē var apskatīt 46 lelles, katra no kurām ir spilgta individualitāte.

Jūs noteikti aizkustinās iemīlējušos kaķu pārītis – baltā kaķenīte saņēmusi dāvanā skaisti iepakoto zivtiņu. Lielais rudais kaķis ir aizdomājies par dzīves jēgu, bet pozitīvais kaķis dodas ciemos.

Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās vokālās studijas „Wonderland” audzēknes Alises Mejas vadībā.

Savukārt I.Smirnova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka vienas lelles izgatavošana parasti aizņem ap 3 nedēļām. Tiek izdomāts tēls, zīmēta skice un vēlāk sākas lelles izgatavošana. Vissarežģītākais šajā procesa ir atspoguļot sākotnējo ieceri.

Mēdz teikt, ka labāk ir vienu reizi redzēt, nekā simts reizes dzirdēt. Katrs no izstādes apmeklētājiem noteikti atradīs savu kaķi, par kuru varēs nobalsot.

Tāpat Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģilde aicina bērnus piedalīties zīmējumu konkursā un pēc izstādes „Kaķu nams” apmeklējuma uzzīmēt savu kaķi. Trīs labāko darbu autori saņems balvas no Ģildes un I.Smirnovas.

Izstādē apskatāmas lelles-kaķi šobrīd atrodas privātkolekcijās un I.Smirnova tās rādīja par godu savai 50 gadu jubilejai.

Dzīva mājdzīvnieka leļļu meistarei nav, jo viņa daudz braukā un nevar veltīt tam pietiekami daudz laika un uzmanības.

Meistares darinājumi muzejā būs skatāmi līdz 15.jūnijam.



Написать комментарий

Хорошо бы поправить имя. Я не Ирина, а Инна Смирнова.