226 Daugavpils novada skolēni ir izteikuši vēlēšanos piedalīties vasaras darbiekārtošanas programmā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, šogad Daugavpils novada jaunatnes vasaras darbiekārtošanas programma startē jau otro reizi.

Turklāt šovasar programma ir kļuvusi pieprasītāka.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis, Daugavpils novada skolēni šogad īpaši aktīvi aizpildīja anketas un sūtīja savus pieteikumus. Kopā tika saņemtas 226 anketas. 

Kā atzīmēja J. Krukovskis, priecē arī vietējo uzņēmēju motivācija, kuri ir piedāvājuši ievērojamāku darbavietu skaitu – 81. Salīdzinājumam: pērn tika saņemti 190 skolēnu un 29 darba devēju pieteikumi.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu par to, cik jaunieši varēs strādāt šovasar, J. Krukovskis atzīmēja, ka Daugavpils novada domes budžetā programmas realizācijai ir paredzēti 15 tūkst. eiro, kas ļauj nodrošināt darbavietas apmēram 110 jauniešiem, tomēr Attīstības nodaļa meklēs citus darbiekārtošanas variantus pēc iespējas lielākam skolēnu skaitam.

Jāatzīmē, ka šogad jaunieši varēs strādāt no 9. jūnija līdz 29. augustam. Turklāt 14 līdz 15 gadus veci skolēni uz pašvaldības finansējuma rēķina nevarēs strādāt ilgāk nekā 4 stundas dienā 2–4 nedēļas, kā arī ne ilgāk kā mēnesi, ja jaunietim ir 16 līdz 19 gadi.


Написать комментарий