Latvijas hokeja izlase uzvar Kazahstānu un vairo cerības uz ceturtdaļfinālu

foto: AFP
foto: AFP

Latvijas hokejisti otrdien Minskā ar 5:4 pieveica Kazahstānas valstsvienību pasaules čempionāta rezultatīvākajā spēlē un ar trijās cīņās gūto otro uzvaru uzlaboja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Latvijas izlasei grupā atlikušas vēl četras spēles.

Divus vārtus Latvijai guva aizsargs Artūrs Kulda, bet pa vienai ripai Kazahstānas vārtos raidīja Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs un Juris Štāls. Otrajā trešdaļā Latvijas valstsvienība sasniedza 4:2 pārsvaru, tomēr līdz pārtraukumam rezultāts kļuva neizšķirts. Uzvaras vārtus pēdējā trešdaļā guva Štāls, bet par labāko uzvarētāju sastāvā nosauca aizsargu Georgiju Pujacu.

Indrašis Latviju izvirzīja vadībā otrās minūtes sākumā, kad noslēdza Jēkaba Rēdliha un Jura Štāla lielisku saspēli. Toties Kazahstānai vairākkārt izdevās asi prettriecieni, un vienā no tiem Talgats Žailauovs panāca neizšķirtu, kad izslidoja viens pret vārtiem un pārspēja Edgaru Masaļski. Pirmā perioda turpinājumā Latvijas izlase trīs reizes palika mazākumā, kas gan rezultātu neizmainīja. Vadībā Kazahstānas hokejistiem izdevās izvirzīties 15 sekundes pirms trešdaļas beigām, kad Jevgēņijs Rimarevs tika garām Jēkabam Rēdliham un ieslidoja zonā pa laukuma malu, pirms pietuvojās vārtiem un ar precīzu metienu raidīja ripu tālajā stūrī.

Rezultatīvā otrā perioda sākumā pretuzbrukumā Latvijas valstsvienībai izdevās atjaunot neizšķirtu, kad Kulda pielaboja ripu vārtu priekšā pēc Miķeļa Rēdliha patālas un spēcīgas piespēles. Savukārt trešdaļas vidū Kulda skaitliskajā vairākumā bija precīzs no zilās līnijas un atguva Latvijai vadību. Pēc konflikta pie Masaļska vārtiem gandrīz minūti abas komandas spēlēja trīs pret trīs, ko spēja izmantot Latvijas hokejisti. Miķelis Rēdlihs atgriezās laukumā no noraidīto soliņa un, saņēmis ripu, izslidoja viens pret vienu ar Kazahstānas vārtsargu Vitāliju Jeremejevu, kam iemeta ripu starp kājsargiem.

Latvijas izlase sasniedza 4:2, taču līdz otrā perioda beigām pārsvaru neizdevās noturēt, jo divi vārti trešdaļas izskaņā tika zaudēti skaitliskajā mazākumā pēdējā minūtē. Nikolajs Antropovs cīņā vārtu priekšā guva kazahiem trešos vārtus, kad Latvijai bija divu spēlētāju mazākums, bet piecas sekundes pirms pārtraukuma Jevgēņijs Blohins vārtu priekšā atlēkušo ripu raidīja tīklā un atjaunoja neizšķirtu.

Pēdējās trešdaļas sākums veiksmīgāks izvērtās Latvijai, kad ripa pēc Štāla metiena no aizsarga nūjas ielidoja Jeremejeva vārtu augšējā stūrī. Lai gan Kazahstānas hokejisti centās gūt piektos vārtus, aizsardzībā Latvijas izlase noturējās.

B grupā vadībā astoņu komandu konkurencē ar deviņiem punktiem ir Krievija, bet līderei seko Latvija, ASV un Baltkrievija, kas iekrājušas pa sešiem punktiem.

Dienas pirmajā spēlē B grupā Somijas valstsvienība ar 4:0 pārspēja vāciešus un guva turnīrā pirmos punktus. Otrā grupā dienas pirmajā cīņā dāņi ar 4:1 bija pārāki par Itālijas izlasi un arī tika pie pirmajiem punktiem. A grupā uz pirmo vietu pakāpās pašreizējie čempioni zviedri, kas skandināvu duelī ar 2:1 vakara spēlē uzvarēja Norvēģiju.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien pret ASV hokejistiem, bet grupas turnīra turpinājumā līdz 20.maijam tiksies arī ar Krievijas, Baltkrievijas un Šveices valstsvienībām. Grupas četras spēcīgākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Minskā startēja ar uzvaru pār Somiju (3:2) un zaudējumu Vācijas izlasei (2:3).

Pasaules čempionāta spēle:

Kazahstāna - Latvija 4:5 (2:1, 2:3, 0:1)

Vārtus guva: Talgats Žailauovs, Jevgēņijs Rimarevs, Nikolajs Antropovs, Jevgēņijs Blohins - Artūrs Kulda 2, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Juris Štāls

Vārtsargi: Vitālijs Jeremejevs - Edgars Masaļskis


Написать комментарий