Daugavpils novada gidu skolas studenti kārtos izlaiduma eksāmenu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, marta sākumā Daugavpils novada gidu skolā sākās ekskursiju vadītāju apmācību nodarbības.

Atgādināsim, ka gidu skolas organizatori ir apmierināti ar Daugavpils novada iedzīvotāju un daugavpiliešu aktivitāti, kuri iesniedza pieteikumus mācībām skolā. Kopumā mazāk nekā mēneša laikā tika saņemti 40 interesentu pieteikumi, tomēr uz pirmo gidu skolas nodarbību tika uzaicināti 26 pasākuma dalībnieki.

Daugavpils novada domes preses konferences laikā Tūrisma un kultūras aģentūras „TAKA” Rolands Gradkovskis paziņoja, ka jau 21. un 26. maijā notiks gidu skolas studentu izlaiduma eksāmens.

Pēc R. Gradkovska vārdiem tas būs praktiskais eksāmens. Katrs no studentiem ir izstrādājis savu tūrisma maršrutu, pa kuru viņam būs jāvada 20–30 minūtes ilga ekskursija.

„Kopā ir izraudzītas 20 vietas, diemžēl ekskursijas nenotiks visos pagastos, bet gidi ir izvēlējušies tās vietas, kuras viņiem šķiet pievilcīgākas”, – atzīmēja R. Gradkovskis.

Atzīmēsim, ka gidu apmācību kursā tika iekļautas gan teorētiskās (Daugavpils novada vēsture, kultūras pieminekļi, leģendas, tūrisma attīstība, arhitektūra, kultūra, ekskursiju vadītāju pienākumi), gan praktiskās (komunikācijas treniņi, oratora māksla, grupu veidošanas pamatprincipi, kā arī praktiskais gida darbs) nodarbības. Savukārt pēc veiksmīgas eksāmena nokārtošanas katrs gids saņems sertifikātu, apliecību un identifikācijas karti, kas apstiprinās sertificēta Daugavpils novada gida statusu.


Написать комментарий