Pie Kramatorskas bruņoti separātisti uzbrukuši Ukrainas militāristiem; ir septiņi bojāgājušie

foto: AFP
foto: AFP

Ap 13:00 pēc vietējā laika aptuveni divdesmit kilometrus no Ukrainas austrumos esošās Kramatorskas pilsētas notikušas bruņotas sadursmes starp prokrieviskajiem separātistiem un Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Saskaņā ar patlaban pieejamām ziņām, separātisti, izmantojot granātmetējus, no slēpņa iznīcinājuši kravas automašīnu ar ieroču rezervēm, bet pēc tam starp separātistiem un Ukrainas bruņoto spēku 95. brigādes karavīriem sākušās kaujas. Separātistus atbalstīt ieradušies papildspēki no Kramatorskas  - aptuveni 30 līdz 40 kaujinieki, atsaucoties uz informatīvās pretošanās grupas koordinatoru Dmitriju Timčuku, ziņo "Ukrainskaja Pravda".

Prokrieviskie kaujinieki pārvietojušies, izmantojot vieglās automašīnas un mikroautobusus. 

"Sadursmju rezultātā starp karavīriem ir bojāgājušie un ievainotie. Par teroristu ciestajiem zaudējumiem pagaidām nav informācijas," piebilst Timčuks.

Notikuma vietas apskate gan liecinot, ka arī separātistu vidū, visticamāk, ir bojāgājušie vai ievainotie, jo apšaudes vietā atrastas bruņuvestu paliekas un asinis.

Ukrainas Aizsardzības ministrija sākotnēji paziņoja, ka Ukrainas bruņotie spēki šajā sadursmē zaudējuši sešus cilvēkus, bet vēlāk - ka bojāgājušo skaits jau pieaudzis līdz septiņiem, jo viens no ievainotajiem kareivjiem miris helikopterā ceļā uz slimnīcu. Vēl septiņi karavīri ir ievainoti.


Написать комментарий