Dažāda līmeņa olimpiāžu uzvarētājus apbalvoja ar naudas balvām un īpašajām nozīmītēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 13.maijā, Latviešu kultūras centra koncertzālē notika starptautisko, valsts un novada olimpiāžu un konkursu laureātu apbalvošanas pasākums.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils skolēni dažāda līmeņa olimpiādēs piedalījušies visai sekmīgi. „Mums ir lieli sasniegumi, un šodien tiks apbalvoti aptuveni 80 bērni, kuri kļuva par olimpiāžu un konkursu laureātiem.

18 skolēni saņems balvas par uzvarām muzikālajos konkursos, vēl 56 cilvēki – 7 sporta komandu pārstāvji – tiks apbalvoti par panākumiem sportā.

Jāpiebilst, ka četri mūsu skolēni vasarā nevis atpūtīsies, bet gatavosies pasaules mēroga olimpiādēm, jo pārstāvēs Latviju starptautiskajās olimpiādēs bioloģijā, matemātikā, fizikā, piedalīsies zinātniski pētniecisko darbu konkursā”, paskaidroja M.Isupova.

Šogad olimpiāžu un konkursu laureāti, tāpat kā pērn, tika apbalvoti ar naudas balvām. Daugavpils skolēnu apbalvošanai nepieciešamie līdzekļi bija paredzēti Izglītības pārvaldes budžetā. Atkarībā no olimpiādēs un konkursos ieņemtajām vietām skolēni saņēma naudas balvu 20-70 eiro apmērā.

Pēc M.Isupovas vārdiem, nelielas naudas balvas tiks pasniegtas arī skolotājiem, kuru audzēkņi kļuva par starptautisko un valsts mēroga olimpiāžu laureātiem.

Tāpat šogad skolēniem pasniedza ne tikai naudas balvas, diplomus un grāmatas, bet arī skaistu nozīmīti ar Daugavpils nosaukumu un mūsu pilsētas simbolu – liliju.

Pēc M.Isupovas domām, tas varētu kļūt par lokālā patriotisma audzināšanas instrumentu, par kuru pēdējā laikā tiek daudz runāts. „Šī nozīmīte var kļūt par Daugavpils patriotu vienotības simbolu, jo mūsu bērni cienīgi pārstāv mūsu pilsētu”, uzskata Izglītības pārvaldes vadītāja.



Написать комментарий