Daugavpils mērs pagaidām nesaskata nepieciešamību mainīt aptieku skaitu pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv pajautāja Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim, vai kāds no deputātiem ir izteicis priekšlikumu par municipālo aptieku izveidošanu Daugavpilī, un kādā mērā pēc mēra domām šī ideja ir izpildāma, tomēr skaidru atbildi nesaņēma.

„Šis jautājums droši vien ir viens no tiem, kuru var apspriest mūsu medicīnas komisija tādēļ, ka pakalpojumu sniegšana iedzīvotājiem, kuri ir saistīti ar dažāda profila veselības aizsardzību, var izskatīt. Risināt vienus jautājumus ir sarežģītāk, citus – vienkāršāk. Aptiekas ir pietiekami reglamentēta darbības sfēra, un tādēļ tur ir sava specifika. Ja mums radīsies nepieciešamība mainīt aptieku skaitu pilsētā, tad normatīvo aktu ietvaros izskatīsim šo jautājumu”, – paziņoja J. Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka pirms pašvaldību vēlēšanām pērnā gada pavasarī pašreizējais Daugavpils domes deputāts Vladimirs Borisjonoks (partija „Alternatīva”) teica, ka viens no partijas mērķiem ir municipālo aptieku izveidošana, kuras atšķirībā no komerciālo aptieku tīklu aptiekām, neizvirzīs mērķi pelnīt, t.i., zāles tajās būs lētākas. Juridiskais pamats tam ir, un, kā to izdarīt ir zināms, ziņoja nākamais deputāts. Tika domāts, ka aptieka var strādāt uz Daugavpils reģionālās slimnīcas bāzes.

Šā gada sākumā deputāts Vladimirs Borisjonoks uzņēmās iniciatīvu izveidot komisiju veselības aizsardzības jautājumu risināšanai, lai palīdzētu DRS risināt ne tikai valsts, bet arī municipālā finansējuma jautājumus, piedāvājot kvalitatīvāku slimnīcas rīcībā esošo finanšu pārvaldi. Komisijas darba rezultāti sabiedrībai pagaidām nav zināmi.


Написать комментарий