Daugavpils dome pagaidām negrasās rekonstruēt stadionu “Celtnieks”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā kļuva zināms Daugavpils domes 12. maija preses konferencē, sporta kompleksa „Celtnieks” rekonstrukcijas tehniskā dokumentācija netiek izstrādāta, jo pilsētas prioritāte ir uzbūvēt jaunu vieglatlētikas stadionu.

Atbildot uz jautājumu, kādā stadijā atrodas sporta kompleksa „Celtnieks” rekonstrukcijas projekta un jaunā vieglatlētikas stadiona būvniecības projekta izstrāde, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Sporta kompleksa „Celtnieks” dokumentācija pagaidām netiek izstrādāta tādēļ, ka nauda šim projektam uz 2014. gadu netika plānota. Šodien notiek jaunā stadiona projektēšana Šūņu ezera rajonā. Vieglatlētikas stadions ir pilsētas prioritāte, jo šāda stadiona pilsētā nav, bet „Celtniekā” izveidot normālu vieglatlētikas stadionu nav iespējams”.

Atgādināsim, ka 17. aprīlī notika domes vadības tikšanās ar trīskārtējo Eiropas čempioni brīvajā cīņā Anastasiju Grigorjevu, kuras laikā sportiste lūdza izremontēt sporta kompleksa „Celtnieks” zāli, kurā viņa pastāvīgi trenējas. Pēc A. Grigorjevas vārdiem gaisa temperatūra zālē ziemā nepārsniedz +8 grādus, tur nav ventilācijas un uz vienmēr mitrajām sienām krājas kondensāts. Nav sieviešu ģērbtuves, un trīskārtējā Eiropas čempione ir spiesta pārģērbties pirts telpās. Turklāt nav trenažieru, tādēļ redzot šādus apstākļus, vecāki nevēlas, lai viņu bērni nodarbotos ar brīvo cīņu.

12. maija preses konferencē pēc mēra mājiena par to, ka sporta kompleksu „Celtnieks” pagaidām rekonstruēt negrasās, vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja, ka cīkstoņiem ir nepieciešami īpaši apstākļi, kuri ir labāki nekā pašreizējie. Pašvaldība izskata Olimpiskā centra telpu izmantošanas variantus. Un, ja visi jautājumi no federācijas, Sporta pārvaldes un domes puses tiks atrisināti, žurnālistus uzaicinās un parādīs, kur trenēsies cīkstoņi, paziņoja J. Dukšinskis.


Написать комментарий