Lielo Stropu ezera centrālā peldvieta šogad paliek bez Zilā karoga: Domei bija žēl tērēt naudu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.maijā Latvijā sāksies peldsezona un, kā paziņoja Daugavpils pilsētas domē, šogad Daugavpilī plīvos tikai viens Zilais karogs – Vides izglītības fonda starptautiskā tūrisma ekosertifikāts, kas tiek piešķirts, ja peldvieta atbilst vairākām prasībām.

Interesanti, ka Zilais karogs šogad plīvos nevis Lielo Stropu ezera centrālajā peldvietā, bet peldvietā „Stropu vilnis”, kuru pašvaldība nesen iegādājās izsolē.

Domē paskaidroja, ka Zilā karoga piešķiršana uzliek pienākumu uzturēt peldvietu atbilstoši vairākām prasībām, un tas arī tiks darīts. Patlaban peldvietas sakārtošanai lieli naudas ieguldījumi nav nepieciešami.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc pašvaldība nepretendēja uz Zilā karoga piešķiršanu Lielo Stropu ezera centrālajai peldvietai, kurai iepriekšējos gados tas parasti tika piešķirts, Jānis Lāčplēsis un Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka peldvietu „Stropu vilnis” karoga saņemšanai pieteica iepriekšējie īpašnieki, citas peldvietas Dome karoga saņemšanai nepieteica, jo tas maksā naudu.

Komentējot jautājumu, pilsētas mērs atzīmēja: „Oficiālo peldvietu stāvoklis ļautu pretendēt uz Zilo karogu, bet tas nebija pašmērķis. Šis pasākums ir saistīts ar līdzekļu ieguldīšanu, pieteikuma iesniegšana maksā ap tūkstoti eiro, tādēļ nolēmām nepieteikt peldvietas Zilā karoga saņemšanai. Taču šaubu nav, peldvietas ir labā stāvoklī”.

Savukārt, runājot par ēkām, kuras pašvaldība iegādājās kopā ar peldvietu „Stropu vilnis”, Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka ēkā atradīsies kafejnīca (esot izsludināts iepirkums), tāpat ēku izmantos Glābšanas dienests un Medicīnas dienests.


Написать комментарий