“Honda” sākusi ražot dzeramo ūdeni no auto izplūdes

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Honda" nodaļa Austrālijā izstrādājusi jaunu dzeramā ūdens zīmolu "H2O". Tas tiekot ražots no ūdens emisijas "Honda FCX Clarity" spēkrata motora izplūdē.

"Honda FCX Clarity" degvielas šūniņu tehnoloģijas spēka agregāts ķīmiskajā reakcijā starp ūdeņradi un skābekli, kas ražo enerģiju elektromotoram, izplūdē rada tīru ūdeni.

Sākotnēji šo "Honda" ūdeņraža automobiļa izplūdē radīto ūdeni pasniedza Austrālijas kinoteātru tīkla "Palace Cinemas" apmeklētājiem, lai demonstrētu viņiem ekoloģiski tīru spēkratu priekšrocības un novērotu viņu reakciju uz šādu akciju.

Pēc "Honda" pārstāvju vārdiem, turpmāk "H2O" zīmola dzeramais ūdens būs pieejams visiem "Honda" dīleru centra darbiniekiem un apmeklētājiem bez maksas.

Atgādinām, ka "Honda FCX Clarity" tika prezentēts 2007. gadā. Tā spēka agregāts attīsta 134 zirgspēku jaudu, ļaujot automobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties deviņās sekundēs un maksimāli sasniegt 160 km/h. Ar pilnu ūdeņraža tvertni šāds "Honda" automobilis spējīgs nobraukt līdz 570 km distanci.

Vismaz pagaidām "Honda FCX Clarity" ir pieejams tikai kā īres automobilis uz trim gadiem, par to katru mēnesi maksājot 600 ASV dolāru (436 eiro). Šī maksa ietver arī servisa apkopes un apdrošināšanu.

 


Написать комментарий