Rēzeknē par divu pensionāru aplaupīšanu aiztur 17 gadus vecu jaunieti

foto: gazetamg.ru
foto: gazetamg.ru

7.maijā ap plkst.11:00 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā, kādā daudzdzīvokļu nama kāpņutelpā aplaupīti divi pensionāri, 1930.gadā dzimis vīrietis un 1931.gadā dzimusi sieviete, informē Valsts policijas preses dienests.

Laupītājs, pielietojot vardarbību, no pensionāriem nolaupījis naudasmaku. Cietušais vīrietis ar dažādām traumām nogādāts Rēzeknes slimnīcā.

Veicot operatīvos un meklēšanas pasākumus, uz aizdomu pamata par laupīšanas izdarīšanu 10.maijā Rēzeknes iecirkņa darbinieki aizturēja 1996.gadā dzimušu jaunieti, kurš uz aizturēšanas brīdi vēl nebija sasniedzis pilngadību. Aizturētais jaunietis jau iepriekš bija nokļuvis policijas redzeslokā.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šobrīd uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 176.panta 1.daļai “Par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.”


Написать комментарий