Daugavpils 13.vidusskolas bigbends nosvinēja 20 gadu jubileju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 13.vidusskolas bigbends ir zināms ne tikai Daugavpilī, bet arī ārpus pilsētas. Tas ilgus gadus piedalās pilsētas un valsts kultūras dzīvē.

Šis muzikālais kolektīvs pārstāv Daugavpili un Latviju augstā līmeņa festivālos, konkursos un skatēs. Nesen tas guva panākumus Viļņas festivālā „Flora Jazz”. Mūsu bigbends bija vienīgais Latvijas kolektīvs, kuru atzinīgi novērtēja stingrā žūrija.

Šogad 13.vidusskolas bigbends svin 20 gadu jubileju. Šos svētkus tas nosvinēja mājīgā gaisotnē, bez augsti stāvošiem viesiem, svinīgām uzrunām un ziediem.

Bigbends bija organizējis lielisku koncertu, kurā tika aicināti jauno mūziķu vecāki un radinieki. Bigbenda vadītājs un diriģents Arnolds Grīnberts koncertā izstāstīja kolektīva dibināšanas vēsturi.

Piemēram, to, ka orķestris attīstījies, pateicoties džeza kompozīcijām. Bigbends pirmo reizi skatītāju priekšā uzstājās 1997.gadā, un tas kļuva no vienu no nozīmīgākajiem notikumiem pilsētas kultūras dzīvē.

Tāpat bigbenda pārstāvji līdz šim laikam atceras uzstāšanos Latvijas Dziesmu svētkos, kad viņiem aplaudēja maestro Raimonds Pauls.

Patlaban bigbendā spēlē 32 cilvēki vecumā no 10 līdz 19 gadiem, galvenokārt 13.vidusskolas skolēni. Tajā spēlē arī profesionālie muzikanti. Vairākums bijušo bigbenda dalībnieku savu dzīvi ir saistījis ar mūziku.

Jāatzīmē, ka 13.vidusskolas bigbends ir daudzfunkcionāls – tas spēlē ne tikai džeza kompozīcijas, bet arī maršus.

Jubilejas koncertā klātesošie izbaudīja dažādu žanru skaņdarbus, sākot ar tautasdziesmām un beidzot ar mūsdienu džezu.

Portāls Gorod.lv sveic 13.vidusskolas bigbendu skaistajā jubilejā un novēl tā dalībniekiem un diriģentam panākumus, iedvesmu, optimismu, daudz koncertu!



Написать комментарий