ASV viceprezidenta dēls sācis strādāt Ukrainas naftas kompānijā

foto: All Over Press
foto: All Over Press

ASV viceprezidenta Džo Baidena jaunākais dēls Hanters (attēlā kopā ar tēvu un Baraku Obamu) kļuvis par naftas un gāzes holdinga "Burisma", kas nodarbojas ar ogļūdeņražu ieguvi Ukrainā, valdes locekli.

Kā teikts kompānijas oficiālajā mājaslapā, Baidens juniors, stādamies šajā amatā, izteicis cerību, ka viņa zināšanas kalpos Ukrainas tautas labklājībai.

Hanters turpmāk nodarbosies ar šīs kompānijas virzību starptautiskās organizācijās, bet viņa pamata darba vieta paliks juridiskā firma "Schiller & Flexner LLP", kas atrodas Ņujorkā.

Tāpat Baidens jaunākais ieņem ASV Globālās līderības jautājumu koalīcijas priekšsēdētāja amatu, kā arī darbojas Drošības politikas centrā, Nacionālajā demokrātijas institūtā, Vispasaules pārtikas programmā un citur.

Holdingā "Burisma" iekļautas vairākas Ukrainas naftas un gāzes kompānijas, tostarp "Эско-Пивнич" un "Пари". Holdings reģistrēts 2002. gadā Kiprā, un tā galvenais īpašnieks ir bijušais Ukrainas ekoloģijas ministrs Nikolajs Zločevskis.

Šobrīd kompānija nodarbojas ar naftas un gāzes atradņu vietu meklēšanu Dņepras-Doņeckas, Karpatu un Azovas-Kubaņas baseinos.


Написать комментарий