Daugavpils skolēni piedalījās diskusijā un teica narkotikām „Nē!”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka, pateicoties grozījumiem likumā, veselībai bīstamu apreibinošo vielu, kuras ir „spaisa” sastāvā, tirgošana ir kriminālpārkāpums, „legālo narkotiku” lietošanas problēma mūsu valstī joprojām ir aktuāla.

Lai apspriestu šo jautājumu, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde pirmdien, 12.maijā, bija organizējusi diskusijas, kurās piedalījās Rīgas biedrības „Stop Drugs” pārstāvji.

Diskusijas notika 15.vidusskolā un Centra vidusskolā un tajās piedalījās biedrības „Stop Drugs” valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis un šīs kustības dalībnieki.

Auditoriju priekšā uzstājās biedrības „Stop drugs” valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis un Rīgas 31.vidussskolas skolniece, kura pastāstīja par savu bēdīgo pieredzi pēc vienreizējas „spaisa” lietošanas. Pēc lekcijas katrā skolā izvērtās diskusija, kuras laikā tika uzdoti vairāki jautājumi par šīs kustības darbības rezultātiem, turpmākajiem pasākumiem un narkotiku lietošanas sekām.

Sandris Bergmanis pastāstīja, ka kopš minētās kustības izveides 2013.gada novembrī, šobrīd biedrībā „Stop drugs” ir vairāk nekā 1000 biedru. Šīs sociālās kustības mērķis ir pilnībā izbeigt cilvēku indēšanu un jauniešu ievilināšanu narkotiku atkarībā, likvidējot legālās bodītes, kas tirgo „spaisu”.  

Šī biedrība kopā ar sportiskajām kustībām, īstenojot pret legālajām narkotikām vērstu akciju, jau ir bloķējusi visas zināmās legālo narkotiku tirdzniecības vietas Rīgā, Daugavpilī un citās Latvijas pilsētās. Pēc biedrības valdes priekšsēdētāja vārdiem, parasti uz vienu „točku” dodas 5 – 10 biedrības pārstāvji, kam sniegta instruktāža, kā rīkoties. Viņš pats gandrīz 15 gadus ir nostrādājis bruņotajos spēkos, un zina, kas ir disciplīna, tādēļ cīņa pret narkotikām notiek mērķtiecīgi, bez haosa.

Neskatoties uz to, ka Rīgā un Daugavpilī vairs nedarbojas „spaisa” tirgošanas bodes, tomēr, pēc kustības aktīvistu domām, jāturpina izglītot un informēt jauniešus, jālikvidē nelikumīgas tirgošanas vietas un jābūt modriem.

Biedrības „Stop drugs” valdes priekšsēdētājs Bergmanis aicināja visus, kam narkotiku problēma nav vienaldzīga, pievienoties iniciatīvas grupai "Stop Drugs" Daugavpilī.


Написать комментарий