Straujuma: ASV gāzes piedāvājums ir salīdzināms ar Krievijas gāzes cenām

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir pārliecināta, ka Latvijā varētu importēt gāzi no ASV, un šīs valsts privāto kompāniju piedāvājums ir vismaz salīdzināms ar Krievijas gāzes cenām.

Straujuma telekanālā LNT uzsvēra, ka valdības pienākums ir gādāt par Latvijas enerģētisko drošību, tāpēc nepieciešams noskaidrot, vai Latvijā ir iespējams importēt ASV gāzi.

Skaidrojot minēto jautājumu, Latvijas valdības vadītāja ir tikusies ar privātām ASV kompānijām, kuras izrādīja šādu interesi, un to uzrādītās gāzes cenas, ieskaitot piegādi līdz Latvijai, bet neskaitot infrastruktūras izbūvi, bijušas vismaz salīdzināmas ar Krievijas gāzes cenām. Gāzes piegādes no ASV Latvijai esot atkarīgas no infrastruktūras pieejamības un privāto kompāniju iniciatīvas.

Ministru prezidente uzsvēra, ka valdība meklē risinājumus Latvijas enerģētiskās neatkarības uzlabošanai un risinājumi esot dažādi - gāzes vada izbūve uz Baltiju no Polijas, sašķidrinātās gāzes termināļu izbūve Somijā, Klaipēdā vai Latvijā. Šos variantus tagad analizē Ekonomikas ministrija, kura tad izvēlēšoties labāko risinājumu.


Написать комментарий