Centrāltirgū parādījušās šogad pirmās Latvijas zemenes

foto: dndz.com.ua
foto: dndz.com.ua

Centrāltirgū par 15 eiro kilogramā iespējams nopirkt pirmās Latvijas zemenes, kas audzētas Talsu novadā, biznesa portālam "Nozare.lv" ziņo Rīgas Centrāltirgus mārketinga vadītājs Ivars Jakovels.

Zemenes audzētas Talsu novada Valdgales pagasta zemnieku saimniecībā "Priedes", un, sākot no vakardienas, Centrāltirgū var nopirkt arī Latvijas zemenes no Jelgavas novada Sesavas pagasta.

Centrāltirgū pēcpusdienā ir ieradušies arī Jelgavas novada Sesavas pagasta zemnieku saimniecības "Salnāji" zemeņu audzētāji, arī viņi agro pavasara gardumu piedāvā par 15 eiro kilogramā, kastītēs ogas piedāvātas netiek, ziņo Jakovels.

Jakovels norādīja, ka pēcpusdienā zemeņu vairs nebūšot, jo pieprasījums esot ļoti liels.

Talsu zemenes - agro šķirni "Sonāte"- 200 gramu kārbiņu var iegādāties par 3 eiro, savukārt Jelgavā audzētās "Zefyr" šķirnes ogas tiek tirgotas par 20 eiro kilogramā, kā arī 5 eiro par 250 gramu kārbiņu, stāsta Jakovels.

"Pagaidām Talsu zemenes būs pieejamas tikai šosestdien un nākamās nedēļas otrdienā un ceturtdienā, bet jau maija beigās saimniecība tās sola piegādāt katru dienu," atklāj Jakovels.

Talsinieki ne pirmo gadu piegādā agrās zemenes centrāltirgum, Jakovels stāsta, ka tā esot sadarbība jau vairāku gadu garumā ar šo zemnieku saimniecību.

Jāatgādina, ka Jelgavas novada Staļģenē zemnieku saimniecībā "Vībotnes" pirmā zemeņu raža novākta 18.aprīlī, biznesa portālu informēja saimniecības pārstāve Gita Ratniece.

Pavasara gardumu lauksaimnieki pārdod Kalnciema kvartāla tirdziņā, kas notiek sestdienās.

Augsto cenu - par 25 eiro kilogramā - Ratniece skaidroja ar to, ka zemenes tiek audzētas apsildāmā siltumnīcā un to augšanas process tik agrā pavasarī ir sarežģīts un prasa daudz laika un pūļu.

Uzņēmēja norādīja, ka tagad zemeņu raža palielinās, līdz ar to arī cena kilogramā drīz tiks samazināta.


Написать комментарий