Atšķirībā no izglītības jomas darbiniekiem J. Lāčplēsis nesaskata ēdināšanas organizēšanas problēmas skolās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Latvijas Ministru kabinets jau pērn pieņēma grozījumus skolēnu ēdināšanas noteikumos, kuri radīja daudz vecāku un skolēnu pārmetumu, jo saskaņā ar šiem noteikumiem skolēnam jābūt nodrošinātai iespējai vismaz reizi dienā saņemt siltu ēdienu, bet ne agrāk par plkst. 11:00, turklāt skolā pusdienām jāilgst ne mazāk par pusstundu.

Šo noteikumu izpilde ne tikai pieprasa no dažām Daugavpils skolām paplašināt ēdnīcas (t.i., papildlīdzekļus), bet var novest pie tā, ka stundas skolās beigsies daudz vēlāk. Rezultātā bērni nepaspēs uz interešu pulciņiem, bet laika mājas darbu sagatavošanai būs vēl mazāk.

Pirms zināma laika, kad jautājums tika apspriests Daugavpils domē, pilsētas vadība ziņoja, ka domā rosināt jautājumu par šo noteikumu mīkstināšanu valsts līmenī. Tomēr, kā izrādās, nekādas problēmas ar šo noteikumu prasību izpildi pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis patlaban nesaskata.

„Pagaidām mums nav nācies pagarināt mācību dienu līdz vakaram, lai pabarotu skolēnus. Pagaidām mūsu dienesti tiek galā ar šo uzdevumu. Nesaskatu risku arī nākotnē. Arī agrāk skolas ēdināja skolēnus, kuru bija daudz vairāk. Ja ir vēlēšanās, šo procesu var organizēt. Cita lieta, lai tur nebūtu mākslīgu barjeru”, – atzīmēja J. Lāčplēsis 12. maija preses konferencē.

Savukārt vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka vietu trūkuma problēma skolu ēdnīcās neattiecas uz visām Daugavpils skolām, bet tikai uz dažām, kurām jāpieņem lēmums vai nu par ēdnīcu rekonstrukciju, vai nu par papildus telpu izmantošanu šiem mērķiem, lai nepagarinātu mācību dienu. „Nekādā gadījumā negribētos, lai dažu skolu dēļ ciestu ārpusklases darba nodarbības, sporta nodarbību, mūzikas skolas apmeklējumi un citi pilsētas skolēni”, – atzīmēja J. Dukšinskis.


Написать комментарий