Latvijas Valsts ceļi: Tiltu remonts ir mūsu prioritāte

foto: Delfi
foto: Delfi

Trešdien, Šlokenbekas muižā, Milzkalnē notika autoceļu kvalitātes konference, kuru katru gadu rīko uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Šlokenbekas muiža nav izvēlēta nejauši – Milzkalnē atrodas Latvijas Ceļu muzejs, kas ir viens no vecākajiem ceļu muzejiem valstī.

Pērn par "Latvijas Valsts ceļu" prioritāti kļuva ceļu kvalitāte, tāpēc tika uzlaboti līguma nosacījumi projektētājiem, palielināta ceļu un būvniecības tehniskās uzraudzības kārtība, kā arī iepirkti radari gruntīm, ar kuru palīdzību var pārbaudīt ceļu konstrukcijas stāvokli septiņu metru dziļumā.

Kā intervijā MIX TV pastāstīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), šonedēļ valdība piešķira papildus līdzekļus 2,7 miljonu eiro apmērā vietējo ceļu uzturēšanai un rekonstrukcijai.

"Šogad ceļu uzturēšanai tika piešķirti 250 miljoni eiro, kurus plānots ieguldīt 1300 kilometru autoceļu uzturēšanā un rekonstrukcijā. Darbi notiks visā valsts teritorijā, kā arī uz vietējiem ceļiem, kas arī ir svarīgi," pastāstīja Matīss.

Savukārt "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange intervijā MIX TV norādīja, ka nākama gada prioritāte ir realizēt tiltu rekonstrukcijas programmu.

"Nākamgad, pats galvenais ir realizēt ceļu un tiltu rekonstrukcijas programmu. Šogad mēs plānojām savest kārtībā 1000 kilometru autoceļu, bet, iepērkot materiālus, mums izdevās ietaupīt, tāpēc plānojam savest kārtībā 1200-1300 kilometru autoceļu. Ir ļoti svarīgi saremontēt pēc iespējas vairāk tiltu," sacīja Lange.

Konferences noslēgumā notika Autoceļu Avīzes Gada balvas pasniegšana trīs nominācijās – par mūža ieguldījumu, gada jaunais censonis un gada objekts.

Jāpiebilst, ka šeit starp dalībniekiem bija sīva konkurence – viens no uzvarētājiem, saņemot balvu par trešo vietu, teica, ka uzņēmums darīs visu, lai drīzumā ieņemtu pirmo vietu. Savukārt dalībnieks, kas šogad bija pirmais, uzsvēra, ka uz šo uzvaru uzņēmums virzījās vairākus gadus un beidzot ieguva zeltu


Написать комментарий