Par skolēnu sasniegumiem apbalvoti 112 Daugavpils skolotāji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divas dienas Daugavpilī sveica skolēnus – dažāda līmeņa olimpiāžu uzvarētājus un skolotājus, kuri savus audzēkņus sagatavoja dalībai konkursos, debatēs, zinātniski pētniecisko darbu aizstāvēšanai un sacensībām.

Trešdien, 14.maijā, Daugavpils pilsētas domē tika apbalvoti skolotāji, kuru skolēni guva panākumus novada, valsts un starptautiskajās olimpiādēs.

Dienu iepriekš balvas tika pasniegtas vairāk nekā 150 Daugavpils skolēniem – starptautisko, valsts un novada olimpiāžu un konkursu laureātiem. Bez šaubām, tas ir arī skolotāju nopelns.

Izglītības pārvaldes sarūpētās nelielas dāvanas tika pasniegtas 112 pilsētas skolu skolotājiem.

Pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja portālam, ka pateicības vārdi un piemiņas suvenīri bija domāti skolotājiem, kuru audzēkni kļuva par olimpiāžu, konkursu laureātiem, sporta sacensību uzvarētājiem.

Nelielas naudas balvas tika piešķirtas skolotājiem, kuru skolēni valsts un starptautiskajās olimpiādēs izcīnīja pirmās trīs vietas.

Statistikas dati liecina, ka vislabāk dažāda veida olimpiādēm un konkursiem tika sagatavoti Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolēni. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās 25 šīs skolas skolotāji – aptuveni trešdaļa no visiem šajā skolā strādājošiem skolotājiem. Pateicoties viņu pūlēm, ap 40% no Krievu vidusskolas-liceja skolēniem aktīvi piedalās dažādās skatēs, konkursos, debatēs, zinātniski pētniecisko darbu izstrādē, olimpiādēs. Piemēram, 12.klases skolēns Sergejs Blakunovs 2013.gadā kļuva par Starptautiskās fizikas olimpiādes 3.vietas ieguvēju un plāno studēt Kembridžā.

Pēc 1.vicemēra Jāņa Dukšinska vārdiem, talantīgo skolēnu un skolotāju skaits ik gadu pieaug. „Rīgā man bieži vien lūdz nosaukt labāko pilsētas skolotāju vārdus, bet es atbildu, ka Daugavpilī tādu ir daudz un olimpiādēs izcīnītas augstas vietas ir komandas darba rezultāts”, uzskata vicemērs.

Skolotāju apbalvošanas ceremonija bija interesanta – DU studenti bija sagatavojuši muzikālos priekšnesumus, apbalvotie skolotāji fotografējās kopā ar Izglītības pārvaldes vadītāju un 1.vicemēru.

Pasākumā noslēgumā uz konferenču zāles skatuves aicināja arī Daugavpils skolu direktorus, kuriem pateicās par skolēnu motivēšanu un pedagoģisko kolektīvu saliedētu komandas darbu.

Portāls Gorod.lv pievienojas apsveikumiem un novēl skolotājiem veselību, pacietību, lai viņu skolēni labi nokārtotu eksāmenus!



Написать комментарий