Porohovkas ezers tiks attīrīts, taču daugavpiliešus aicina tajā pagaidām nepeldēties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ir noslēdzies iepirkums par Porohovkas ezera Ķīmijas mikrorajonā, Daugavpilī, attīrīšanu un drīz ūdenstilpne tiks savesta kārtībā, 12.maijā notikušajā preses konferencē paziņoja vicemērs Pēteris Dzalbe.

Tomēr vicemērs norādīja, ka līdz informācijas saņemšanai par ūdenstilpnes ūdens kvalitātes atbilstību prasībām Porohovkas ezerā nav ieteicams peldēties.

Jāatzīmē, ka šodien, 15.maijā, Latvijā sākas peldsezona, tomēr oficiālā informācija par pilsētas teritorijā esošo ūdenstilpņu ūdens kvalitāti Domes mājas lapā pagaidām nav pieejama. Pašvaldība ziņo tikai to, ka 19.maijā Lielo Stropu ezera pludmalē tiks pacelts vienīgais pilsētā Zilais karogs.

Atgādināsim, ka pretendentu piedāvājumi par Porohovkas ezera ekoloģiskās situācijas un vizuālā tēla uzlabošanu Daugavpils pilsētas domes iestādē „Komunālās saimniecības pārvalde” bija iesniedzami līdz 24.aprīlim, taču informācija par konkursa uzvarētāju un līgumcenu Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā pagaidām nav ievietota.

Iepirkuma tehniskajā dokumentācijā norādīts, ka ūdens attīrīšanas darbus nedrīkst veikt nārsta laikā – līdz 20.jūnijam, un darbi jāpabeidz līdz 1.septembrim. Darbi jāveic atbilstoši tehniskiem nosacījumiem, kuri tika saskaņoti ar Valsts vides dienestu. 


Написать комментарий