Lūgumu par uzņemšanu Krievija sastāvā ir parakstījuši vairāk nekā 185 tūkst. Piedņestras iedzīvotāju 1

foto: mykovel.org
foto: mykovel.org

Aicinājumu uzņemt Piedņestru Krievijas sastāvā ir parakstījuši vairāk nekā 185 tūkst. Piedņestras iedzīvotāju, trešdien paziņoja Krievu savienības priekšsēdētāja Viorika Kohtareva.

„Parakstīties paspēja tikai iedzīvotāju daļa, jo akcija notika neilgi pēc sabiedrības iniciatīvas. Aktīvistiem neizdevās apmeklēt katru māju, kurās, piemēram, ir vecāka gadu gājuma cilvēki vai slimnieki, – atzīmēja Kohtareva.

Akcija ilga divas nedēļas un noslēdzās 9. maijā ar paraksta lapu un aicinājuma teksta nodošanu Tiraspolē Krievijas valdības vicepremjeram Dmitrijam Rogozinam. Tomēr sestdien valdības lidmašīnai ar Krievijas delegāciju tika slēgta gan Ukrainas, gan Rumānijas gaisa telpa, tādēļ lidmašīna bija spiesta nolaisties Kišiņevā. Delegācija atgriezās Maskavā ar reisa lidmašīnu. Daļu parakstu lapu konfiscēja Moldovas specdienesti, – ziņo vz.ru.

Piedņestras Moldāvijas Republika (PMR), kuras 60% iedzīvotāju sastāda krievi un ukraiņi, panāca iziešanu no Moldāvijas sastāva vēl pirms PSRS sabrukuma. Suverēnas Piedņestras valsts izveidošana tika pasludināta 1990. gada 2. septembrī, pamatojoties uz 1989. un 1990. gada referendumu un pilsoņu asambleju rezultātiem.

Patlaban mieru reģionā uztur miera uzturēšanas spēki. Tiraspole vēlas iegūt starptautisku atzīšanu, bet Moldova piedāvā PMR autonomiju vienotas valsts sastāvā.


Написать комментарий

Maitas tie krievi,vairs nekas.