Daugavpils pilsētas vadība atkal maldina iedzīvotājus: šoreiz par AS „Spec.ATU” dividendēm?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No Daugavpils pilsētas domes saņemtā un izpilddirektora Andreja Kursīša parakstītā atbilde liecina, ka Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis un vicemērs Pēteris Dzalbe apzināti vai neapzināti maldina pilsētniekus, ziņojot nekorektu vai nepilnu informāciju par pilsētas budžeta papildinājumu.

Pilsētas vadība, maija sākumā Domes sēdē pieņemot lēmumu par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu pārdošanu, publiski paziņoja deputātiem, ka pēdējo gadu laikā Dome nesaņem dividendes no uzņēmuma darbības. Jānis Lāčplēsis, atbildot uz portāla korespondenta jautājumu, kādu dividenžu summu zaudēs Dome, ja pārdos kapitāldaļas, ziņoja, ka uzņēmuma peļņa pēdējos gados bijusi visai liela (ap miljonu latu), taču pēdējos 2 gados akcionāru vairākums balsoja pret dividenžu izmaksāšanu un peļņa palika uzņēmuma rīcībā. Augstākminēto apliecina intervijas audioieraksts.

Vicemērs Pēteris Dzalbe pēc līguma parakstīšanas par sadzīves atkritumu izvešanu Domes preses dienestam paziņoja, ka AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” nesadalīta peļņa sastāda 1,2 miljonus latu.

Šāda veida paziņojumi ir dīvaini, jo pērnā gada oktobrī AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” vadītājs Valērijs Golubevs ziņoja, ka pēdējo 3 gadu laikā uzņēmums ir izmaksājis Domei dividendes – vairāk nekā 380 000 latus, un pašvaldība tās ir izmantojusi pēc saviem ieskatiem.

Lai tiktu skaidrībā ar šo situāciju, portāls nosūtīja Domei pieprasījumu ar lūgumu sniegt informāciju par dividendēm, kuras sākot ar 2008.gadu tika saņemtas no AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”.

Saņemtā A.Kursīša parakstītā atbilde pārsteidz. 2008.gadā uzņēmums izmaksāja Domei dividendes 38 tūkst. latu apmērā, 2009.gadā — 87 961, 2010.gadā — 131 615, 2011.gadā — 80 075, 2012.gadā — 176 409, 2013.gadā — 90 537 latus un šogad – 194 933 eiro.

Minētās summas runā pašas par sevi, un komentāri ir lieki. Nav skaidrs tikai viens: par ko pilsētas vadība uzskata iedzīvotājus un ar kādu mērķi sniedz informāciju, kas neatbilst patiesībai?

Jāatzīmē, ka tā nav pirmā reize, kad P.Dzalbe ziņo, ka Dome nesaņem dividendes no uzņēmuma, kura kapitāldaļas pieder pašvaldībai. Pērnā gada 3.decembrī, apspriežot SIA „Parkings D” attīstības stratēģiju 2014.-2016.gadam, kļuva zināms, ka uzņēmums pēdējos gados ir saņēmis peļņu, puse no tās saskaņā ar Domes lēmumu tiek novirzīta uzņēmuma attīstībai, bet otrā puse papildina pilsētas budžetu. Taču mēnesi pirms šīs informācijas sniegšanas P.Dzalbe ziņoja, ka visa uzņēmuma peļņa tiek izmantota darbinieku darba algu samaksai un uzņēmuma darba nodrošināšanai, bet stāvvietu uzturēšanai pašvaldībai iedala papildlīdzekļus.


Написать комментарий