J.Dukšinskis: Eirovīzija ir šovs, un uzvarētāja izvēle jāuztver ar humoru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvaru ieguva viena no apspriestākajām Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībniecēm – bārdainā Končita Vursta no Austrijas.

Šī uzvara tiek plaši apspriesta sociālajos tīklos, turklāt vīriešu kārtas pārstāvji uzskata par nepieciešamu noskūt bārdu, lai nelīdzinātos konkursa uzvarētājai.

Portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot 1.vicemēra un pilsētas kultūras jomas kuratora Jāņa Dukšinska viedokli par šā gada konkursu un tā uzvarētāju.

„Eirovīzija ir šovs un, manuprāt, šis konkurss nav kādas Eiropas valsts kultūras prezentācija, tas ir saistīts ar vēlēšanos atšķirties un pārsteigt ar vokālām dotībām vai vismaz ar dziedātāja ārējo izskatu, tādēļ bieži vien par uzvarētāju tiek izvēlēts kāds neordinārs dziedātājs. Kaut arī bija gadījumi, kad par konkursa uzvarētāju kļuva tiešām talantīgi dziedātāji.

Pēc manām domām, nav pamata uztraukties, ka Eiropa ir nodevusies netiklībai un pilnībā mainījusi kultūras vērtības. Šī gada konkursa uzvarētāja jāuztver ar humoru, jo tas ir Eirovīzijas garā un pierāda, ka tas vairs nav nopietns dziesmu konkurss”, uzskata J.Dukšinskis.

Jāatzīmē, ka dažus gadus pēc kārtas Latvijas pārstāvji neiekļūst Eirovīzijas finālā un pagaidām neviens nav spējis atkārtot Marijas Naumovas vai „Brainstorm” panākumus.

Atgādināsim, ka 2012.gadā Latvijas nacionālā konkursa finālā piedalījās dziedātājas no Daugavpils – Alise Meja un Laura Bicāne.


Написать комментарий