Saeimas deputāts Krieviju salīdzina ar bērnu monstru

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Ja mazam bērnam neaizrādīt, bet tikai priecāties par viņa sliktajiem darbiem, tad viņš var izaugt par monstru. Komentējot Eiropas un ASV sankcijas pret Krieviju, radio Baltkom paziņoja parlamentārās frakcijas "Vienotība" vadītājs Dzintars Zaķis. Viņš apgalvo, ka sankcijas pret Krieviju ir mēģinājums izskaidrot, kā darīt nevajag.

"Ja Krievija nelikumīgi pievienoja Ukrainas teritoriju, Krimu, tai jānorāda, ka tas ir slikti. Ja Krievijai nenorādīt, ka tā darīt nevar, tas nākotnē var vērsties pret mums", teica Zaķis.

"Mēs uzskatam Krimu par okupētu teritoriju. Un mēs redzam, ka karš notiek ne ar lodēm vai raķetēm. Teritorijā atrodas militārie spēki bez pazīmēm, kas norādītu uz viņu piederību. Šādas metodes Krievija pēc 30 gadiem var piemērot attiecībā uz mums, ja mēs klusēsim", uzskata deputāts.

Tai pat laikā Zaķis uzsvēra, ka Latvijai nevajadzētu skriet priekšā pārējiem un pirmajiem atbalstīt visas sankcijas.

"Mēs esam atkarīgi no Krievijas, mūsu tranzīts ir atkarīgs no Krievijas, mūsu ekonomika ir balstīta uz sadarbību ar šo valsti. Mums jāatbalsta Eiropa, bet nevajag aizmirst par savām interesēm", teica Dzintars Zaķis.


Написать комментарий