“The Times” žurnālisti izbēguši no gūsta Sīrijā

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Britu laikraksta "The Times" žurnālisti Entonijs Loids un Džeks Hils, kurus bija nolaupījuši sīriešu kaujinieki, izbēguši no gūsta valsts ziemeļos.

Kā ceturtdien, 15. maijā, informē "The Times", viņu bēgšanu organizējis cits nemiernieku grupējums "Islāma fronte", un bēgļi jau esot šķērsojuši Turcijas robežu.

Loids, kura reportāžas par Sīrijas konfliktu bija izpelnījušās dažas balvas, gūsta laikā guvis divus šautus ievainojumus kājā, savukārt Hils ieslodzījuma vietā bija nežēlīgi piekauts.

Reportierus kopā ar vietējo pavadoni nolaupīja 14. maijā, bet no gūsta izbēguši viņi jau tās pašas dienas vakarā. No Telrifatas pilsētas viņi devās uz Turciju, bet pēkšņi viņu automašīnai uzbruka ekstrēmistu grupa.

"Islāma fronte" dibināta 2013. gada novembrī. Šis grupējums, gluži tāpat kā Brīvā Sīrijas armija, cenšas pamākt prezidenta Bašara Asada atkāpšanos. "Islāma fronte" karo arī ar citām nemiernieku organizācijām.

Sīrija tiek uzskatīta par vienu no bīstamākajām valstīm masu mediju pārstāvjiem - saskaņā ar Žurnālistu aizsardzības komitejas datiem, kopš 1992. gada Sīrijā nogalināti 63 žurnālisti.


Написать комментарий