Tuvojas Saeimas vēlēšanas: Daugavpili bieži apmeklē ministri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 15.maijā, Daugavpili apmeklēja četri ministri, kuri piedalījās konferencē-diskusijā „Latgale – izaicinājumi un iespējas”.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš paskaidroja, ka šajā pasākumā tiek plānots apspriest Latgales reģiona attīstību, sasniegumus, vairāku ES projektu realizāciju un to ietekmi uz reģiona sociāli ekonomisko izaugsmi.

Šo jautājumu apspriešanā piedalīsies arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī vairāku novadu pašvaldību priekšsēdētāji, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes vadītājs Aldis Adamovičs un reģiona uzņēmēji.

Pēc A.Adamoviča vārdiem, neskatoties uz sabiedrībā pieņemto viedokli par depresīvo Latgali, reģions attīstās – tas piesaista tūristus, pateicoties jauniem izklaides un kultūras centriem.

„Diskusijas ietvaros kopā ar Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomi apspriedām gaidāmo ES fondu apguves posmu. Tāpat šodien ministru izskatīšanai tiks nodots rezolūcijas projekts, kura mērķis ir mūsu reģiona attīstības veicināšana. Rezolūcijas projekts paredz atbrīvot no nodokļu maksāšanas uzņēmumus, kuri investē līdzekļus reģiona attīstībā un līdz 18% samazināt PVN Latgalē ražotām precēm un pakalpojumiem”, paziņoja A.Adamovičs.

Cerams, ka ministriju vadītāju vizīte Daugavpilī tiešām veicinās Latgales attīstību, nevis ir tikai kārtējā PR akcija pirms LR Saeimas vēlēšanām.

Tiek plānots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs piedalīsies arī Starptautiskajā investīciju forumā, kas tiks atklāts piektdien, 17.maijā.



Написать комментарий