Rēzeknes mērs: NATO karavīriem ir jāaizstāv, nevis jākaujas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas politiķiem nevajadzētu nosodīt Ventspils mēra Aivara Lemberga reakciju uz NATO karavīru uzvedību Ventspilī, intervijā radio Baltkom sacīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).

Pēc viņa teiktā, likums un kārtība Latvijas pašvaldību teritorijā attiecas uz visiem vienādi, tostarp NATO karavīriem.

"Iespējams, pašvaldību vadītājiem ir cita psiholoģija. Mēs rūpējamies par to, lai visu mūsu pašvaldību teritorijā esošo cilvēku uzvedība būtu vienāda un saskaņā ar Latvijas likumu. Ir ļoti nepatīkami pieredzēt situāciju, kad NATO armija, kurai ir jāaizstāv Latviju, rīkojas pretēji un rada nedrošību mūsu iedzīvotājiem. Tāpēc es atbalstu Aivaru Lembergu – kārtībai un likumam ir jābūt vienotam visiem, lai no kuras valsts arī aizstāvji būtu," sacīja Bartaševičs.

Atgādinām, ka vairāki Latvijas politiķi kritizē Ventspils mēru par NATO karavīriem adresētajiem asajiem izteikumiem. Ārlietu un Aizsardzības ministri distancējas no Ventspils domes priekšsēdētāja sacītā, dēvējot to par privātpersonas personīgo viedokli.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Lembergs nosūtījis vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kurā par NATO karavīru izdarībām Ventspils pilsētā lūdzis Rasmusenu atvainoties visai Latvijai un Ventspils pilsētai


Написать комментарий