A.Adamovičs: Domāju, ka biežas ministru vizītes Latgalē saistītas ar vēlmi mums palīdzēt 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, ceturtdien, 15.maijā, Daugavpilī notika konference-diskusija, kas bija veltīta Latgales reģiona iespējām un attīstībai.

To apmeklēja četru LR ministriju vadītāji: vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un kultūras ministre Dace Melbārde. Pasākumā apsprieda Latgales reģiona attīstību, sasniegumus pēdējo divu gadu laikā, vairāku ES projektu realizāciju un to ietekmi uz reģiona sociāli ekonomisko izaugsmi.

Konferencē piedalījās arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes vadītājs Aldis Adamovičs. Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pirms diskusijas notika Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes pārstāvju tikšanās, kurā piedalījās gandrīz visi novadu pašvaldību priekšsēdētāji un kurā apsprieda ES līdzekļu sadales kārtību un visai aktuālo jautājumu, kas saistīts ar autoceļiem.

„Ceram, ka mūsu valdība atbalstīs konferencē pieņemto rezolūciju, kura paredz atbrīvot no nodokļu maksāšanas uzņēmumus, kuri investē līdzekļus reģiona attīstībā un līdz 18% samazināt PVN likmi Latgalē ražotām precēm un pakalpojumiem. Tā būtu reāla un ļoti konkrēta palīdzība vietējiem uzņēmējiem”, paskaidroja A.Adamovičs.

Tāpat viņš ir pārliecināts, ka vairāku ministru vizīte Latgalē, kuru joprojām daudzi uzskata par depresīvo reģionu, nav saistīta ar gaidāmajām LR Saeimas vēlēšanām.

„Pēdējos divos gados mūsu reģions nebija aizmirsts. Ceru, ka arī pašreizējā valdība saprot reģionā esošās problēmas un sniegs mums atbalstu. Savulaik Latgales attīstībai tika iedalīti ap 33 miljoniem latu. Cerams, ka nākamajā posmā ieplānotie 52 miljoni eiro tiks novirzīti Latgales pašvaldību attīstībai.

Runājot par mūsu reģiona depresivitāti, jāsaka, tas ir stereotips. Citos reģionos arī ir problemātiskas teritorijas, nevar apgalvot, ka, piemēram, Kurzemē vai Vidzemē viss ir ļoti labi attīstīts. Daudzos pierobežu reģionos un pašvaldībās cilvēki saskaras ar dažādām problēmām”, pastāstīja A.Adamovičs.

Atgādināsim, ka valsts vīri uzmanību Latgales reģionam pievērsa, pateicoties bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža darbībai, kurš tāpat kā bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova ir Reformu partijas loceklis, partiju 2011.gadā dibinājis bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers.


Написать комментарий

Nu piemodas,atcerejas latgali.Ceru ka bus,ka vini tur runa!