Daugavpils mērs ar poļu valsi atklāja Starptautisko biznesa forumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 16.maijā, Daugavpilī tika atklāts III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kurā piedalās vairāk nekā 400 uzņēmēji no 10 pasaules valstīm: Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas.

Šo svarīgu notikumu apmeklēja vairāku valstu augsti stāvošie ierēdņi, tostarp Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Platonova, Krievijas un Baltkrievijas ģenerālkonsuli Daugavpilī, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes vadītājs Aldis Adamovičs un daudzi citi.

Vislielākā delegācija ieradās no Polijas – tās sastāvā ir teju 100 cilvēki, galvenokārt, tie ir uzņēmēji.

Foruma atklāšanas ceremonija bija visai oriģināla. Slavenais Daugavpils Poļu kultūras centra kolektīvs „Kukulečka” nodejoja valsi, aicinot uz deju arī svarīgas amatpersonas, kurām tas bija liels pārsteigums. Piemēram, Polijas vēstnieks Latvijā atteicās dejot valsi, bet Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis labprāt piekrita.

Uzrunājot klātesošos, Polijas vēstnieks Latvijā atzīmēja veiksmīgu Daugavpils ģeogrāfisko stāvokli, nosaucot mūsu pilsētu par vārtiem uz Krieviju un Rietumiem. Pēc viņa vārdiem, cieši sadarbojoties ar Poliju, Latvijas uzņēmēji varētu nopelnīt ap 3 miljardiem eiro.

„Daudznacionālā Daugavpils ir labāka vieta, kurā varētu investēt līdzekļus un ar kuru varētu slēgt līgumus. Esam līdzīgi pēc mentalitātes, tādēļ sadarbības iespēju ir daudz. Ne velti Londonā dzīvojošie latvieši labprāt apmeklē tur esošos poļu veikalus, katoļu baznīcas. Tā nav propaganda, bet mentalitātes līdzība”, uzskata diplomāts.

Ceļu būvniecības materiālu ražošanas uzņēmuma vadītājs Aleksandrs Hramcovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Latvija uzņēmumu saista kā produkcijas patērētāja, tādēļ dalība šajā biznesa forumā ir iespēja paplašināt patērētāju skaitu. „Vēlamies kopīgiem spēkiem uzlabot jūsu ceļu stāvokli”, atzina viņš.

Savukārt Dmitrijs Bobrins, kurš nodarbojas ar muitas loģistiku, uzskata, ka sadarbības perspektīvas ir labas un ar latviešiem sadarbojas vairākus gadus.

Divu dienu laikā foruma dalībniekus iepazīstinās ar vietējiem investīciju projektiem, apspriedīs ar viņiem sadarbības iespējas, aicinās piedalīties Nikolaja vārtu svinīgajā atklāšanā, iepazīstinās ar Daugavpils tūrisma objektiem.



Написать комментарий