Muzeju nakts Daugavpilī: sarkanais paklājs un akrobāti muzejā, dzintara istaba Cietoksnī un uguns šovs Rotko centrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 17. maijā visi Daugavpils iedzīvotāji un viesi varēs kļūt par ikgadējās starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” dalībniekiem.

Kā jau tika ziņots, šogad tā ir sarkanā dzintara krāsā un noslēdz trīs gadu ciklu. Piemēram, pērn Muzeju nakts bija zaļā krāsā kā mežs, bet gadu iepriekš – zilā kā jūra.

Apmeklējumu vietas šajā neparastajā naktī pilsētnieki varēs izvēlēties pēc saviem ieskatiem. No plkst. 18:30 apmeklētājiem atvērs durvis Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Ikvienam būs iespēja bez maksas apskatīt praktiski visas izstādes, izņemot leļļu ekspozīciju „Kaķa māja”, un piedalīties radošās darbnīcās, kuras strādās no 19:00 līdz 22:00. Mazajiem muzeja apmeklētājiem piedāvās ļoti neparastu kino seansu: viņiem demonstrēs diafilmas, ar kurām bērnībā aizrāvās viņu vecāki.

Pasākumi notiks ne tikai muzeja ēkā, bet arī ārpus tās. Pēc tradīcijas visus pavadīs labais muzeja spoks.

Muzeju nakts dalībniekus gaida daudz pārsteigumu. Viens no tiem būs iespēja justies kā zvaigznei. Ņemot vērā to, ka šajā naktī sarkanā krāsa ir dominējošā, visi Daugavpils muzeja apmeklētāji, kuru apģērbā vai aksesuāros tā būs, varēs pozēt uz sarkanā paklāja.

Turklāt koncerta laikā muzeja pagalmā ar bērnu radošo kolektīvu piedalīšanos tiks apbalvoti aktīvākie Muzeju nakts dalībnieki, kuriem tiks piešķirts goda tituls „Muzeja draugs”.

Sinoptiķi sola skaidru laiku bez nokrišņiem, tādēļ visi, kuri atradīsies pie Daugavpils muzeja ieejas plkst. 20:00, 21:00, 22:00 un 23:00, redzēs satriecošo „Daugavpils Street Culture” akrobātu uzstāšanos. Turklāt tieši pusnaktī visus Muzeju nakts apmeklētājus gaida „dzintara” pārsteigums.

Cietoksnī pasākumi sāksies plkst. 19:00, bet Rotko centrā 20:00. Bez šaubām, arī te būs ļoti interesanti. Plkst. 19:30, 21:00 un 22:30 apmeklētājiem piedāvās ekskursiju pa Cietoksni un atrast dzintara istabu. Obligāts nosacījums: līdzi jāpaņem lukturīši.

Rotko centrā Muzeju naktī atvērsies pat tā parastajās dienās slēgtās durvis. Arī apmeklētāji Centrā ieies nevis pa parādes durvīm, bet caur otro stāvu, kur tradicionāli atrodas konferenču sektors. Tas ir pārvērties par dzintara istabu.

Šaujampulvera noliktava mirdzēs sarkanā dzintara krāsā, bet tieši pusnaktī Rotko centra pagalmā sāksies uguns šovs, kurš arī kļūs par spilgtu „Muzeju nakts” noslēgumu.

Turklāt akcijā piedalās Māla mākslas centrs (sākums plkst. 19:00), skrošu rūpnīca (pie Poļu nama, plkst. 19:00), ebreju vēstures muzejs sinagogā (Cietokšņa ielā 38, ekskursija katru stundu, sākot no plkst. 20:00), kā arī Latviešu sēta (Vienības namā) un luterāņu baznīca (no plkst. 18:00 līdz plkst. 21:00). 


Написать комментарий