Naujenes Mūzikas un mākslas skolas skolēns atzīts par vienu no labākajiem Latgales akordeonistiem

foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola
foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola

Šā gada 14.maijā Daugavpils Mūzikas vidusskolā notika Latgales reģionāla mūzikas skolu akordeonistu solistu konkurss, kurā piedalījās arī Naujenes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka konkursā piedalījās Dagdas, Ilūkstes, Jēkabpils, Līvānu, Kārsavas, Kokneses, Krāslavas, Pļaviņu, Preiļu, Špoģu un Daugavpils mūzikas skolu audzēkņi, un Naujenes Mūzikas un mākslas skolas 5.klases audzēknis Ričards Kokins izcīnīja Diplomu par II vietu (skolotājs Giršs Kagans).

Jāatzīmē, ka mākslas skolas šajā konkursā varēja pārstāvēt tikai viens audzēknis katrā no 5 grupām. Piemēram, 5.klases (4.grupas) konkursantiem bija jāizpilda skaņdarbi ar polifonijas elementiem un vēl viens skaņdarbs pēc paša izvēles. 4.-5.klašu skolēnu uzstāšanās nedrīkstēja pārsniegt 6-8 minūtes.

Vērtējot konkursantus, žūrija ņēma vērā to, kā skolēni atspoguļoja skaņdarba tēlu, formu un žanru, teksta precizitāti, dinamiku, ritmu un tempu, izpildītāja individualitāti un artistiskumu.


Написать комментарий