Daugavpils pilsētas pašvaldība palīdzēs privātā sektora iedzīvotājiem pieslēgties ūdensapgādes sistēmai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, patlaban dažos Daugavpils mikrorajonos tiek realizēts ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas rekonstrukcijas projekts, kura ietvaros jaunai maģistrālei iedzīvotājiem jāpieslēdzas uz sava rēķina.

Vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka šobrīd pilsētas pašvaldība plāno piedāvāt privātā sektora iedzīvotājiem iespēju pieslēgties cauruļvadam uz izdevīgākiem nosacījumiem.

P.Dzalbe paskaidroja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem ir pieejama energoefektivitātes paaugstināšanas programma, tādēļ arī privātajam sektoram plānots piedāvāt finansiālu atbalstu.

Tiek apspriests, ka māju pieslēgšanas procesu varētu organizēt SIA „Daugavpils ūdens”, un iedzīvotāji pakāpeniski atmaksātu ar šo pakalpojumu saistītos izdevumus. P.Dzalbe atzīmēja, ka patlaban pie jaunās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēdzas neliels iedzīvotāju skaits, jo daudziem nav naudas, lai apmaksātu pakalpojumu, kas maksā tūkstoti eiro. Savukārt, ja procesu organizēs SIA „Daugavpils ūdens”, kuras interesēs ir iegūt jaunus klientus, šis process būtu lētāks, uzskata vicemērs.

Pašvaldība plāno, ka minētās ieceres izstrāde tiks pabeigta 2-3 mēnešu laikā.


Написать комментарий