„Muzeju nakts” Kalkūnes muižā pulcēja divreiz vairāk apmeklētāju, nekā pērn

foto: Brigita Madelāne
foto: Brigita Madelāne

Sestdien, 17.maijā, vairāki Eiropas un Latvijas muzeji piedalījās starptautiskajā akcijā „Muzeju nakts”.

Kā zināms, mūsu valstī akcijas vadmotīvs bija dzintars un sarkanā krāsa – tādēļ Kalkūnes muižā notikušie pasākumi arī bija veltīti sarkanajai krāsai.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka, neskatoties uz to, ka Kalkūnes muiža apmeklētājus sagaidīja tikai otro reizi, interesentu skaits šogad būtiski pieauga.

Pēc B.Madelānes vārdiem, „Sarkanā nakts muižā” sākās ar logu gleznojumu atklāšanu, kurā piedalījās Špoģu Mākslas un mūzikas skolas un tās Kalkūnes filiāles audzēkņi, kuri pavasarī skolotāju Valda Grebeža, Ilonas Abdulajevas, Anitas Karpenko un Veras Semjonovas vadībā apgleznoja logus.

Kultūras menedžere atzīmēja, ka par lielu pārsteigumu kļuva Natālijas Ogurcovas leļļu-marionešu izstāde. Jāatzīmē, ka šīs lelles ir aktieri, kuri piedalījās dažādās Medumu pamatskolas uzvedumos.

Tāpat interesentiem bija iespēja apskatīt Špoģu Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstādi „Maska”.

Vienā no muižas telpām notika meistarklase Sandras Dimantes vadībā, kura palīdzēja apmeklētājiem izgatavot rotas no lentēm, vilnas vai pērlītēm.

Savukārt vēlāk sākās koncerts, kurā uzstājās Valsts sociālās aprūpes centra „Kalkūni” audzēkņi. Tāpat ciemos bija atbraukusi Vācu biedrība „Erfolg” un tās vokālais ansamblis.

Apmeklētāju skaits nemazinājās līdz pusnaktij, Kalkūnes muižas viesi ar lielu interesi pētīja piedāvātas ekspozīcijas un fotoprezentāciju par Kalkūnes pagasta vēsturi, muižu un tās īpašniekiem.



Написать комментарий