Situācija noskaidrojās: Zilais karogs tomēr piešķirts Lielo Stropu ezera centrālai peldvietai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka iepriekš Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe ziņoja, ka šogad Zilais karogs – pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts – plīvos peldvietā „Stropu vilnis”, 19.maijā tas tika pacelts Lielo Stropu ezera centrālajā peldvietā, kur to pieraduši redzēt pilsētnieki.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) inženieris Kaspars Laizāns atzīmēja, ka pilsētas peldvietā karogs tiek pacelts 9.reizi. Peldvieta esot aprīkota ar visu nepieciešamo – tualetēm, ģērbtuvēm, informācijas stendiem. Glābšanas dienests peldsezonai esot gatavs, ūdenstilpnē uzstādītas bojas, iezīmēta bērnu peldvieta.

Pēteris Dzalbe pateicās KSP par to, ka arī šogad peldvieta tika savlaicīgi sakārtota un atvainojās iedzīvotājiem par neprecīzu informāciju, kuru valsts sniedza par peldvietu, kurai tika piešķirts Zilais karogs. Sakarā ar to, ka pašvaldība apsaimniekoja un karoga saņemšanai pieteica Lielo Stropu ezera centrālo peldvietu, piektdien, 16.maijā, situācija noskaidrojās, un karogs tradicionāli plīvos tieši šajā peldvietā, paziņoja vicemērs.

P.Dzalbe atzīmēja, ka pašvaldība turpinās darbu arī pie peldvietas „Stropu vilnis” sakārtošanas, jo šī peldvieta tagad pieder pašvaldībai. Šonedēļ Dome iemaksās nepieciešamo naudas summu un cer, ka peldvieta tiks sakārtota līdz jūnija sākumam.

Vicemērs novēlēja glābējiem veiksmi un pēc iespējas mazāk nepatīkamu incidentu, kā arī apsolīja, ka pašvaldība savlaicīgi informēs pilsētniekus par ūdens kvalitāti.

Glābšanas dienests centrālajā peldvietā strādās 12 stundu režīmā, katrā maiņā strādās 5 cilvēki – 2 glābēji, 1 glābējs – matrozis, 1 matrozis un feldšeris.

KSP pārstāvji atzīmēja, ka šogad Daugavpilī būs 3 oficiālās un 7 neoficiālās peldvietas. Atkritumus regulāri izvedīs no 3 ūdenstilpnēm – Ruģeļu ūdenskrātuves, Šūņu ezera peldvietas (no skolas puses) un Lielo Stropu ezera centrālās peldvietas. Atkritumus izvedīs 6 reizes nedēļā (izņemot otrdienu).


Написать комментарий