Biznesa forums noslēdzās ar dāvanu apmaiņu, bet tā rezultāti būs redzami pēc kāda laika

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpilī 16.-17.maijā notika III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kurā piedalījās vairāk nekā 400 uzņēmējiem no 10 pasaules valstīm.

Šo nozīmīgu pasākumu apmeklēja vairāki dažādu valstu augsti stāvošie ierēdņi, kuru mērķis bija starptautisko biznesa kontaktu nodibināšana, pateicoties kuriem vietējie uzņēmēji varētu apgūt jaunu tirgu un sadarboties ar dažādiem uzņēmumiem, izmantojot mūsu pilsētas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli.

Noslēguma preses konferencē visi tās dalībnieki pateicās daugavpiliešiem par siltu uzņemšanu, viesmīlību un draudzīgu gaisotni, kura valdīja forumā. Pēc Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša vārdiem, pasākums ir izdevies.

Moldovas delegācijas pārstāvji ne tikai atzīmēja Daugavpilī un Latgalē esošo potenciālu, kuru varētu izmantot investori, bet arī pasniedza no saulainās Kišiņevas atvesto maizes klaipu.

„Mums arī ir lidosta, kura nefunkcionē, bet mēs darām visu iespējamo, lai mūsu industriālie parki sāktu darboties. Šajā jautājumā nepieciešama pacietība un neatlaidība”, uzskata delegācijas pārstāvji.

Tāpat pilsētas mēram pasniedza gleznu, kurā izmantoti tautas raksti.

Poļu delegācijas vadītājs pajokoja, ka ieradās uz preses konferenci bez dāvanām, bet sagatavoja dažādu projektu virkni, kura noteikti ieinteresēs latviešus.

Savukārt Latvijas valdības pārstāvji nenorādīja, kuri Daugavpils objekti būtu jāattīsta, bet paskaidroja, ka ekonomikā ļoti daudz ir atkarīgs no cilvēku resursiem, tādēļ liela uzmanība jāpievērš jaunu speciālistu sagatavošanai.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes vadītājs Aldis Adamovičs uzskata, ka Saeimas deputātiem un valdības pārstāvjiem nopietni jāapsver, kā viņi varētu veicināt Latgales attīstību. Pēc viņa vārdiem, šī foruma rezultāti būs redzami pēc kāda laika, jo visi tā dalībnieki nodibināja sakarus un noslēdza dažāda veida līgumus.



Написать комментарий