Āboltiņa: Skolotājiem ir jāatpelna savas algas!

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Problēmu risināšana izglītības sistēmā ir komplekss jautājums, runa nav tikai par algām. Nepieciešams izvērtēt arī pašu pedagogu darbu, un tad lemt, cik adekvātas ir prasības pēc algu paaugstinājuma, portālam Mixnews.lv skaidroja Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa.

"Turpmāk jebkuri ar algu pacelšanu saistītie jautājumi jālemj saistībā ar mācību procesa kvalitāti. Kā divu skolēnu māte, varu pateikt, ka arī mani ne viss apmierina – kas un kā tiek mācīts, kas no bērniem tiek prasīts, kāda ir skolotāju atbildība," pauda politiķe.

"Es ļoti cienu skolotājus, bet gribu atgādināt: tāpat kā jebkurā profesijā, pirms pieprasīt samaksu, katram objektīvi jāskatās ne tikai, kas man par to pienākas, bet ir jāizvērtē, vai es arī spēju to nopelnīt?" uzsvēra Āboltiņa.

Spīkere neslēpa savu sašutumu par tiem skolotājiem, kuriem priekšplānā ir peļņa, nevis skolēnu apmācīšana. "Piemēram, ja maniem bērniem liek rakstīt kontroldarbu sportā par to, kādi ir volejbola spēles noteikumi, man nav skaidrs, kā šāds uzdevums var attīstīt jaunieti fiziski vai intelektuāli."

"Vienīgais šāda uzdevuma mērķis, manuprāt, ir iespēja samaksāt skolotājam piemaksu par rakstu darbu labošanu," izteicās parlamenta vadītāja.


Написать комментарий