Meža un dārza dienas Ilūkstē

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Ilūkstes 1. vidusskolas skolēniem kļuvis par tradīciju pavasarī piedalīties Meža un dārza dienās, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Arī šogad 25.aprīlī 6. klases skolēni devās uz Ilūkstes mežu stādīt priedītes. Cirsmā skolēnus laipni sagaidīja Sventes meža iecirkņa vadītājs Aivars Litiņš, kurš organizēja un vadīja darba procesu.

Tika iestādītas 1200 priedītes.

Pēc labi padarīta darba - garšīgas pusdienas brīvā dabā. Skolēniem bija iespēja pārbaudīt savu erudīciju, minēt mīklas un piedalīties sportiskās aktivitātēs. Uzvarētāji savā īpašumā ieguva vērtīgas balvas.

28.aprīlī 12.b klases skolēni devās talkā uz Dvietes mežu. Darbs ritēja ļoti raiti, jo kociņu stādīšanas prasmes jau bija noslīpētas iepriekšējos divos gados. Skolēni bija gandarīti par to, ka gandrīz 2 hektāru lielā cirsmā varēs augt jaunais priežu mežs.

Dalība meža stādīšanas talkā ir lieliska iespēja apgūt specifiskas darba iemaņas, paplašināt zināšanas un pieredzi vides zinībās kā arī saliedēt klases kolektīvu.

Tādēļ, 6. un 12.b klases skolēni un klašu audzinātājas Aiva Šaršūne un Lonija Pupiņa saka lielu paldies cilvēkiem, kas sagādāja šo lielisko iespēju: Aivaram Litiņam, Agrim Elertam, Zitai Timšānei un Ilūkstes novada pašvaldībai par transportu.


Написать комментарий