S.Jurkevičs: Patīkami apzināties, ka Baltkrievija un Latvija ir ieinteresētas divpusējā sadarbībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viens no III Starptautiskā Austrumlatvijas biznesa foruma viesiem ir Vitebskas pilsētas Brīvas ekonomiskās zonas administrācijas vadītāja vietnieks Sergejs Jurkevičs.

Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētās zonas mērķis ir investīciju piesaiste ar jaunu tehnoloģiju saistīto uzņēmumu izveidē un attīstībā. Patlaban Brīvā ekonomiskā zona „Vitebska” realizē vairāk nekā 45 starptautiskos projektus ar 13 pasaules valstu kapitālu. Minētie projekti ir saistīti ar dažādiem ražošanas virzieniem, sākot ar ķīmisko rūpniecību un beidzot ar mašīnbūvi un elektroniku.

S.Jurkevičš Daugavpili bija apmeklējis arī pirms tam, taču biznesa forumā piedalās pirmo reizi un cer nodibināt biznesa kontaktus ar jauniem partneriem, noskaidrot situāciju mūsu tirgū, pārliecināties par vietējo uzņēmēju ieinteresētību sadarbībā ar Baltkrieviju.

„Patīkami apzināties, ka Baltkrievija un Latvija ir ieinteresētas divpusējā sadarbībā. Mums ir labas attiecības ar Valmieru, ceram, ka veiksmīgi sadarbosimies arī ar Daugavpili.

Mums jāattīsta divpusējā sadarbība, jo mūs vieno viena valoda un ar jūsu uzņēmējiem komunicēt ir daudz vienkāršāk, nekā ar vāciešiem vai amerikāņiem.

Nav noslēpums, ka daļa jūsu pilsētas un Latgales iedzīvotāju dzimusi Braslavā vai tās apkārtnē. Mūs vieno arī kultūrvēsturiskās saites, kuras nevar neņemt vērā.

Brīvās ekonomiskās zonas „Vitebska” rezidentiem tiek piešķirtas dažāda veida atlaides. Piemēram, viņi maksā par 40% zemākus nodokļus. Daudzi uzņēmēji Baltkrieviju uzskata par vārtiem uz Muitas padomi” pastāstīja S.Jurkevičs.


Написать комментарий