Tuvojas jauno vokālistu konkurss „Jēkabpils Balss”

foto: jekabpils.pilseta24.lv
foto: jekabpils.pilseta24.lv

2014.gada 24.maijā plkst.18.00 Jēkabpils Valsts ģimnāzijā norisināsies jauno vokālistu konkurss „Jēkabpils Balss”. Konkursa moto – „Izdziedāsim rakstu rakstus ar Imanta Kalniņa dziesmām!”, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Līdz jauno vokālistu konkursam nu vairs atlikušas tikai piecas dienas, un sagatavošanās rit pilnā sparā. Dalībai konkursā pieteikušies septiņi talantīgi jaunieši - Anete Patrīcija Pavlova, Lelde Vasile un Māra Gādmane no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Ieva Ābele no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Madara Briška no Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas, Madara Ustinova no Sveķu internātpamatskolas, kā arī Jevgēnijs Idzeļkins no Latvijas Universitātes.

Jaunie vokālisti žūrijas vērtēšanai un skatītāju priekam sagatavojuši katrs divas dziesmas- komponista Imanta Kalniņa oriģināldziesmu un brīvas izvēles dziesmu. Solisti vedīs skatītājus muzikālā ceļojumā, caur visiem tik ļoti mīļajām Imanta Kalniņa melodijām, līdz aizraujošajiem citu latviešu komponistu un ārzemju mūziķu meistardarbiem.

Konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir skolotāja, folkloras kopu vadītāja Vita Talla; diriģente, skolotāja un dziedātāja Santa Kasparsone, kā arī Jēkabpils Tautas nama direktors, komponists un grupas „Kreicburgas ziķeri” dalībnieks Aigars Godiņš.


Написать комментарий