Daugavpils Krievu namā svinēs Leonīda Dobičina 120 gadu jubileju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

19.reizi Daugavpilī notiks Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes sadarbībā ar Varšavas universitātes Rusistikas un slāvistikas institūtu rīkotā starptautiskā zinātniskā konference „Slāvu lasījumi”.

Konferences ietvaros notiks arī „Dobičina lasījumi”, kas ir veltīti Leonīda Dobičina 120 gadu jubilejai. L.Dobičins ir izcils 20.gs. krievu rakstnieks. Dzimis Ludzā, bērnības un jaunības gadus pavadījis Daugavpilī.  20.gs. beigās – 21.gs. sākumā L.Dobičina darbi tika tulkoti dažādās Eiropas valodās.

Konferencē piedalīsies arī Krievu kultūras centrs, ar kuru L.Dobičina vārds ir cieši saistīts. Krievu nams jau gadu atrodas Varšavas ielā 4, kurā savulaik pēc tēva nāves dzīvoja Dobičinu ģimene. Šogad šī ēka arī svinēs jubileju – 115.gadadienu.

„Slāvu lasījumi” notiks 22. un 23.maijā. Konferencē piedalīsies zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas, ASV, Itālijas, Zviedrijas un Nīderlandes. Konferences darba valodas ir krievu, angļu, latviešu un poļu valoda.

Daļa pasākumu notiks Krievu kultūras centrā.


Написать комментарий